Generic filters
Exact matches only

Blagodeti belog luka

Pored toga što je odličan dodatak svakom jelu zbog specifičnosti svog mirisa i ukusa, beli luk je savršen borac protiv mnogih bolesti i tegoba. Poznato je da ubija bakterije, jača imuni sistem ali manje je poznato da rešava i ove probleme. Predstavljamo vam neke od lekovitih blagodeti belog luka.

ki

Podstiče rast kose

Ako imate tanku kosu ili problem sa opadanjem iste, beli luk je rešenje za vas. Alicin koga beli luk u sebi ima dosta, stimuliše rast kose. Iseckajte beli luk sitno, pomešajte sa maslinovim uljem i utrljajte u koren kose. Ostavite da odstoji desetak minuta i nakon toga operite kosu. Pre ovog tretmana ipak konsultujte dermatologa posebno ako imate osetljivu kožu glave.

Rešava problem atletskog stopala

Beli luk efikasno utiče na rešavanje problem atletskog stopala. Svako veče pre spavanja operite noge u mlakoj vodi u koju ste dodali izgnječen beli luk.

Leči herpes

Tanko isecite beli luk na listiće i nanesite na mesto zahvaćeno herpesom. Ostavite da deluje 10 minuta nakog toga ga sklonite i mesto gde ste ga naneli isperite mlakom vodom. Proces ponovite pet puta u toku dana. Ako se radi o velikom herpesu, tretman radite dva dana.

Sprečava prehladu

Isti antioksidansi koji pomažu u čišćenju kože, pomaži i u jačanju imuniteta. Da bi ste sprečili pojavu prehlada ili se izlečili od postojaće u šolju ključale vode stavite malo iseckalog belog luka i ostavite da se prohladi. Kada se prohladilo, procedite i u vodu dodajte malo meda ili đumbira da bi ste pojačali ukus.

Beli luk – prirodni lek protiv bradavica
Komentari
Loading...