BIOENERGIJA I TELO

»Celo naše telo se konstantno puni i hrani životnom snagom, bez koje bi opstanak bio nemoguć« (Z. Domančić)

Bioenergija – punjenje

Dok stojimo, naš vertikalni položaj omogučava dinamičan pretok energije sa frekvencijom 8Hz, što predstavlja rezonantnu frekvenciju naše planete. Tako je delovanje svih naših organa aktivno.

page_reikirukego9

Zemaljska i Kozmična energija

Energetsko punjenje tela se dešava iz Zemlje i iz Svemira. Sila, koja se sa svemirskog prostora spušta u magnetno jedro Zemlje, omogučava kosmičkoj energiji, da ulazi u telo kroz teme glave. Druga sila, stvorena sa rotacijom Zemlje, se uspinje prema gore, što omogucava Zemeljskoj energiji da ulazi kroz kičmenu bazu.

Pošto se naša planeta konstantno vrti, energija iz svemira i energija iz Zemlje ne ulazi u telo direktno, nego po krivoj liniji, sličnoj spirali. Tako nastale linije, su slične duploj spirali DNA lancu, sa jednim krajem koji predstavlja kosmiču i drugim krajem, koji predstavlja Zemeljsku silu.

»Protok bioenergije omogučava život na našoj planeti. Njeno nesmetano kretanje je ključno za čovekovo zdravlje«

Bioenergija u telu – glavni kanal, čakre, meridiani

Kad energije putujeta kroz telo i kičmu, ona se na nekim tačkama spaja i ukrsta. Tačke spajanja deluju kao energetski centri, koji su na Istoku nazvali Čakre. U bioterapiji ti centri predstavljaju »organe«, koji akumuliraju, transformisu i usmeravaju sile, koje prolaze kroz njih. Znamo za sedam osnovnih i one su raspređene uz kičmu.

Puteve, koje bioenergija koristi, da se krece po telu zovemo meridijani. Meridijani su prisutni u čoveku, životinjama i biljkama. Interesatno je, da su meridijani locirani u blizini nerava, što ukazuje, da se energija i informacije prenose van nerava (SKIN efekt). Na taj način, proces oživljavanja prekinulih nervnih puteva u našoj terapiji postaje jasniji.

Bioenergija i krv

Veliki ulogu u bioterapiji igraju vene. Dok krv kruži po organizmu, ona ga istovremeno čisti i hrani. Sa nešeg stajlišta, krv je posebna tekucina sa energetskim nabojem. Njena prisutnost u svakom delicu tela daje organizmu život.

.bioterapija.rs

Komentari
Loading...