Biljni lekovi protiv proletnjih alergija

Majka priroda pobrinula se da nam osigura nekoliko lekova koji nam mogu olakšati kašljanje i kijanje tokom proletnjih dana. Proleće znači različite stvari za svakoga od nas, ali za veći broj ljudi ono znači suzne oči, začepljeno grlo i nos koji curi stalno. Ako patite od sezonskih alergija svakog proleća, više nema razloga za strah! Majka priroda pobrinula se da nam osigura nekoliko lekova koji nam mogu olakšati ili skroz ukloniti kašljanje i kijanje.

biii

Kamilica – Protivupalna svojstva kamilice pomažu kod suvih očiju koje često svrbe. Držite tri do pet minuta ohlađene vrećice čaja od kamilice na očima. Ponavljajte postupak nekoliko puta dnevno.

Kopriva – kopriva deluje kao antihistami te pomaže da se smanje simptomi alergije kao što su kijanje i svrab očiju. Pokušajte sa tabletama koprive 300 – 500 mg ili potražite čaj od njenog lišća.

Nana – Nana je veoma dobar lek za začepljene disajne puteve. Poboljšajte disanje tako što će te se inhalirati čajem od svežih ili sušenih listova nane.

Majčina dušica – čaj od majčine dušice pomaže kod lečenja kašlja, gušenja izazvanog alergijom, a ima i umirujuće delovanje na upaljeno grlo. Ako je ne možete naći svežu, čaj možete naći u svim biljnim apotekama.

Med – Između ostalih zdravtvenih koristi, med je veoma dobar lek za ublažavanje kašlja i zapaljenja grla. Jedna kašika u šolji čaja bi trebala biti dovoljna količina.

Đumbir – Đumbir može smiriti iritaciju upaljenog grla, a naročito je snažan u kombinaciji sa medom. Napravite čaj od svežeg đumbira: U vrelu vodu ubacite pet grama sveže izrendanog đumbira te kuvajte desetak minuta. Procedite i ubacite kašiku meda. Možete koristiti i đumbir u prahu.

Ljuta paprika – ljuta paprika je bogat izvor kvercetina, bioflavonoida koji sprečava oslobađanje histamina i drugih hemikalija koje izazivaju upale i simptome alergije. Ona takođe, pomaže kod ublažavanja bola kod zapaljnja grla.

Sigurni smo da će vam ove napomene dobro doći za nadolazeće alergije tokom proletnjih dana, ubacite u dnevu upotrebu neke od recepata i zasigurno nećete imati problema sa alergijama koje slede.

Komentari
Loading...