Biljne kapi za lečenje gljivičnih infekcija

Čajevi i biljne kapi napravljene od biljaka bogatih eteričnim uljima, jačaju imunitet te imaju snažno protivbakterijsko i protivgljivično delovanje.

kaduu

Candida albicans samo je jedna od gljivica koje vam mogu zagorčati život. Vrlo često se javlja nakon nekih bolesti koje dovode do pada imuniteta ili kao posledica jakog stresa. A gotovo neizbežno će se naseliti na vašu kožu ili sluznicu urogenitalnog ili probavnog trakta nakon intenzivnijih i dugotrajnijih terapija antibioticima.

Postoje i razne vrste trihofitija koje napadaju vlasište i dobiju se od bolesnog kućnog ljubimca. Tu su i različiti kvasci te gljivice sklone naseljavanju na vašu kožu i nokte. Zahvaćena područja svrbe, crvena su a nokti su žućkasto sivi, zadebljali i mrvičasti. Nakon pranja, prste i područja između njih treba dobro posušiti i namazati kremom protiv gljivica ili tonikom, a svakako preporučujemo da nosite pamučne čarape u kojima noga može ”disati”.

Upala materice

Sada ćemo se malo više zadržati na kandidijazi vagine – materice. U ovom genitalnom ili urogenitalnom području, gljivična upala izaziva jak svrab koji se može pojačavati noću u toplom krevetu. Iscedak je više manje obilan, beo, mrvičast (nekako zrnast) i neprijatnog mirisa. Sluznica je crvena, upaljena, iziritirana i s osećajem kao da je topla i otečena.

Gljive kao gljive – lako se naseljavaju i razmnožavaju pa ih možete dobiti od partnera tokom odnosa. Isto tako i partner može dobiti Candidu od svoje partnerke, pa će na prepuciju i na glaviću uda imati crvenilo, crvene flekice i naravno svrab.  Odnose možeš imati, ali treba koristiti kondome i strogo se pridržavati terapije te je sprovoditi redovno.

U ishrani treba izbegavati sve gljive, kikiriki u kom su često razne plesni tj.gljivice, slatko, i sva jela s kvascem. Budući da dosta šećera ima i u voću, ne smete ni s voćem preterivati.

Fitoterapija

Interno možete primenjivati čaj i biljne kapi od kadulje, tamjana ili majčine dušice, kima, islandskog lišaja, trpuca ili lavande. Ovo su najvažnije biljke, bogate eteričnim uljima s protivbakterijskim i ono što nas sada najviše zanima, s protivgljivičnim – antimikotičnim delovanjem.

Dnevno se u terapiji pije litar čaja, bez šećera. Ako baš želite slatko dodaćete u čaj steviju ili s čajem prokuvati par korenića sladića. Uz čaj se pije 50-150 kapi protiv gljivica. Biljne kapi tj. tinktura priprema se od kadulje i nevena ili imele. Imela i neven su jake imunološke biljke što je takođe važno u ovoj terapiji jer i imunitet mora biti dobar da bi se što uspešnije borili protiv Candide albicans.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...