Generic filters
Exact matches only

Biljke koje vas štite od dosadnih muva i komaraca

Ukoliko želite da uživate ovog leta, a da vas pri tom ne uznemiravaju dosadni insekti, okrenite se rešenjima iz prirode.

mkl

U neposrednoj blizini terase ili u balkonskim žardinjerama posadite biljke koje će vam biti efikasni saborci u borbi protiv sitnih krvopija:

Matičnjak

Matičnjak je prava legenda među biljkama koje „teraju” muve. Eterično ulje koje sadrži širi osvežavajući miris, a odlično se pokazalo i u borbi protiv neprijatnih letećih stvorenja. Ukoliko ste prekasno odreagovali, i ujeo vas je komarac, matičnjak će vam pomoći. Uberite svež listić i prstima na mesto ujeda iscedite sok, pa ostavite da se osuši. Svrab će nestati za nekoliko sekundi!

Lavanda

Lavanda ne samo da balkonu i terasi daje mediteranski šarm, već se svojim mirisom pouzdano bori protiv dosadnih mušica i komaraca, pa se biljka sitnih ljubičastih cvetova mora naći u vašem okruženju. Eterično ulje lavande jedino je eterično ulje koje se na kožu može nanositi u nerazređenom obliku. Intenzivna aroma koju širi nikako ne prija insektima.

Tamjanka

Ako volite egzotične biljke i pritom ste ljubitelj vrlo modernih visećih korpi, vaš izbor u borbi protiv insekata može biti tamjanika (više o baštovanskim trendovima pročitajte ovde). Njena eterična ulja pobrinuće se da vas insekti zaobiđu u širokom krugu.

Rešenje od muva 

Pomešajte ulje matičnjaka ili lavande sa mlekom za telo (odnos jedan prema četiri) i ovom smesom namažite kožu. Izbegavajte predeo oko očiju.

Komentari
Loading...