Biljka koja leči neplodnost!

Macina trava (Marrubium vulgare) je veoma cenjena biljka u narodnoj medicini i vekovima se uspešno koristi za održavanje retroproduktivnog zdravlja žene.

mac

Ova biljka, naravno, ne može da reši probleme ukoliko u osnovi postoji neko obolenje, ali je u stanju da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Samim tim, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće. Osim toga, pomaže pri uklanjanju gotovo svih ženskih tegoba, poput infekcija, bakterijskih upala, grčeva mišića materice i drugih sličnih problema.

Dva recepta koji su pomogli mnogima:

Prva varijanta – čaj se pravi tako što se jedna kafena kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procedi i pije više puta tokom dana. Čaj se pije najmanje tri meseca, s prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati s konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali delotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta – u dva i po decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procedi i pije, u tri do četiri doze.

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri meseca. Posle tri meseca treba napraviti četvoronedeljnu pauzu, jer kod nekih osoba preterana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

Kada je prekasno za začeće?

 

Komentari
Loading...