Generic filters
Exact matches only

Besplatni oftalmološki pregledi i merenje šećera

Novosađani oboleli od dijabetesa moći će, do 13. novembra, da se prijave za besplatne preglede očnog dna radi prevencije dijabetičkog slepila, dok ostali građani mogu do tog datuma da zakažu besplatno merenje šećera u krvi.

ocni-pregled

Ti pregledi su deo akcije „Sačuvaj vid“, koju je pokrenuo novosadski Oftalmološki centar „Okulus“, a biće realizovani na Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembra, saopštila je danas Agencija za društveno odgovorno poslovanje – CSR.

Medicinski direktor „Okulusa“ specijalista oftalmolog Nada Dautović izjavila je da su dijabetičke promene na očnom dnu vodeći uzrok slepila u svetu.

Dautović je istakla da tom akcijom „sugrađanima obolelim od dijabetesa želimo da obezbedimo pravovremenu oftalmološku dijagnostiku, uz glavnu poruku da jesu u riziku od dijabetičkog slepila, ali da uz redovan oftalmološki nadzor i kontrolu šećera u krvi mogu da spreče neželjene posledice dijabetesa“.

Prijave pregleda očnog dna i merenja šećera u krvi su radnim danom od 17 do 19 sati na telefon 021/521-060 ili lično na adresu Ugao Jevrejske i Vase Pelagića a pravo na oftalmološke preglede imaju građani sa dijabetičarskim knjižicama.

Preventivni pregledi preporučuju se svim dijabetičarima jednom godišnje, a iz „Okulusa“ posebno apeluju na one dijabetičare koji su u povećanom riziku od dijabetičke retinopatije, odnosno one koji imaju dijabetes duže od deset godina, dijabetičarima starijim od 50 godina kao i trudnicama koje boluju od dijabetesa.

Komentari
Loading...