Generic filters
Exact matches only

Benefiti zeolita na organizam

Pojam “zeolit” se doslovno prevodi kao kipući kamen i odnosi se na oko 200 različitih vrsta minerala s brojnim primenama u rasponu od peska za mačke, preko omekšavanja vode do čišćenja otrovnih materija iz organizma.

Što je zapravo “zeolit”?

Zeoliti su spojevi koji nastaju prirodnim putem u zemlji uz pomoć interakcije vulkanskih stena, pepela i podzemne vode. Poznato je da su drevne kulture koristile glinu iz zdravstvenih razloga, a isto čine i mnoge životinje. Danas se zeolit prodaje u prahu, tečnom obliku i kapsulama uz isticanje njegove uloge u detoksikaciji tela.

Dokazani pozitivni uticaji zeolita

Okruženi smo toksinima. Oni su prisutni u vazduhu koji udišemo, hrani koju jedemo, vodi koju pijemo i proizvodima koje koristimo svaki dan. No ne treba odustati od čišćenja tela od njih. Detoksikacija na dnevnoj bazi može pomoći da telo održite u formi i potaknete rad jetre.

Posebna vrsta zeolita, zeolit klinoptilolit, vrlo je učinkovita u uklanjanju teških metala iz organizma. Teški metali poput olova, žive, aluminija i kadmija mogu se brzo akumulirati u telu te poremetiti rad jetre, bubrega, mozga i creva.

Zeolit može smanjiti neke od tih oštećenja. Oni pomažu povući ove teške metale iz tkiva kroz osmotski proces koji je spor, ali stabilan i učinkovit. Metali se tako izlučuju pomoću urina.

Jačanje imunološkog sistema i uravnoteživanje pH vrednosti organizma

Zeoliti neutralizuju kiselost i povećavaju lužnatost uravnoteživanjem telesnih pH vrednosti. Teški metali u krvi obično povećavaju stepen kiselosti. Ona može loše uticati na imunološki sistem, mozak i celi nervni sistem. To može rezultirati i emocionalnim problemima kao što su depresija i anksioznost.

Blagotvorno delovanje na nervni sistem

Depresija

Oslobađanjem otrovnih materija iz tela, tkiva i krvi, zeoliti ne samo da će poboljšati vaše fizičko zdravlje i povisiti vam nivo energije, oni takođe mogu pomoći i kada su u pitanju emocionalni problemi. Klinoptilolit pokazao je potencijal u rešavanju problema sa spavanjem, prekomernim znojenjem usled sloma živaca i blagom depresijom.

Antimikrobni potencijal zeolita

Jedinstvena struktura zeolita omogućuje mu da privlači mikroorganizme uključujući štetne bakterije, viruse i gljivice. Efekt nije vidljiv neposredno nakon konzumacije, ali dugoročno korištenje pokazuje izvrsne rezultate kada je u pitanju lečenje unutrašnjih i spoljašnjih infekcija kože.

Filtriranje vode

Zeolit možete koristiti i za filtriranje vode. On pomaže u uklanjanju toksina iz vode i smanjivanju njene kiselosti. Kada je voda koju pijete preterano kisela, ona može imati upalni učinak na vaše telo. Veruje se kako voda koja je blago alkalna ima niz zdravstvenih prednosti.

Zeoliti eliminišu mlečne kiseline iz mišića te poboljšavaju mišićni tonus. To znači da oni mogu biti korisni za oporavak od napornih treninga.

Kako koristiti zeolit?

Tržište zeolita raste i kvaliteta proizvoda u ponudi može u velikoj meri varirati. Isplati se istražiti gde se može nabaviti najčišći zeolit. On ​​je dostupan u nekoliko oblika, uključujući:

  • prašak (za bolju probavu)
  • kapsule
  • tekuća otopina (prašak otopljen u vodi)

Najpoželjnijim oblikom za konzumaciju smatra se praškasti, jer je bliže svom prirodnom stanju nalik glini. On je istovremeno jeftiniji i koncentriraniji od onog u tečnom obliku. Najbolje je početi s manjim dozama i postepeno ih povećavati.

Foto pexels
Komentari
Loading...