Generic filters
Exact matches only

Beli luk – prirodni lek protiv bradavica

Nastanak bradavica je uzrokovan nekim vrstama virusa pod zajedničkim nazivom humani papiloma virus (HPV). Postoji više od 100 poznatih tipova HPV-a, od kojih su neki kancerogeni, a obične bradavice se smatraju ne kancerogenim rastom kože. Većina bradavica nestaju same od sebe unutar nekoliko meseci ili godina, ali postoji i potpuno prirodan i pouzdan lek – beli luk.

beliIako oko 70% bradavica nestanu same bez ikakvog lečenja, u nekim slučajevima pojavljuje se još bradavica budući da se prenose direktnim kontaktom s ogrebotinama ili posekotinama na koži. HPV inficira gornji sloj kože, obično ulazi u telo u području oštećene kože, a virus uzrokuje da gornji sloj kože brzo raste formirajući bradavicu.

Za razliku od bradavica, kurje oči su zadebljanje kože koje je uzokovano prekomernim trenjem unutar obuće, obično zbog agresivne sportske aktivnosti ili zbog obuće koja ne pristaje prikladno uz nogu.

Obolg od belog luka

Ono što je zajedničko i bradavicama i kurjim očima je to da se oboje može rešiti običnim oblogom od belog luka.

Na koji način treba napraviti oblog od belog luka?

Nakon što se temeljito oprali ruke, ogulite jedan češanj belog luka i prepolovite ga. Jednom polovinom mažite bradavicu – s presečenom stranom, kako bi je sokovi potpuno prekrili. Mažite oko minut – dva. Potom drugu polovinu takođe s prerezanom stranom stavite na bradavicu i zalepite flasterom ili lepljivom trakom. Pazite da beli luk bude veći od bradavice.

Beli luk se jednostavno nanosi na bradavicu

Također možete napraviti i kašu od belog luka, možete ga izdrobiti , zgnječiti ili izribati, samo pazite da količina bude veća od veličine bradavice kako bi je skroz prekrili. Kašu nanesite na flaster i zalepite na bradavicu.

Ovaj prirodan način za tretman bradavica i kurjih očiju nanesite pre nego što idete u krevet, a zatim ga izvadite tokom dana kako bi omogućili prostor za disanje kože, te nastavite ponovo uz sveži beli luk svake večeri.

Za malu bradavicu ili kurje oko, lečenje češnjakom će često dovesti do potpunog lečenja u roku od nedelju dana. Za veće bradavice, možda ćete morati nastaviti s ovim tretmanom tokom nekoliko nedelja.

Postoji i nekoliko konvencionalnih tretmana za lečenje bradavica što uključuje obloge od salicilne kiseline, krioterapiju, operacijske i laserske postupke te razne farmaceutske lekove ali  iako svi ti postupci mogu ukloniti bradavice, oni ne uništavaju sam virus i upravo zbog toga je beli luk delotvoran. Ovo potvrđuju i brojne studije kao i iskustva korisnika, stoga nema prepreka zašto ne bi iskušali ovaj drevni lek za sve i na bradavicama.

Komentari
Loading...