Bacate je bez imalo griže savesti a ni svesni niste koliko je dragocena

Sigurna sam da voće ogulite a koru bacate !Radimo pogrešno jer kora voća ima brojne prednosti na kožu i na sveukupno zdravlje.

koraa

Kora može da sadrži 3 do 4 puta više vlakana nego sam plod, a vlakna su važna kada je reč o izbacivanju toksina iz tela. U kori se nalazi mnoštvo vitamina i antioksidanasa koji su dobri borci u borbi protiv prevremenog starenja. Osim toga,sadrže malo kalorija, masti, šećera.

U kori agruma poput pomorandže ima više C vitamina nego u soku, a sadrži i vitamine A i B,te minerale kao što su cink, kalijumselen i mangan.Koru možete izrendati u razne prelive za salate ili u deserte.

Kora banane povećava nivo serotonina koji utiče na dobro raspoloženje. Banane su bogate netopivim vlaknima koja su dobra za probavni trakt. U pojedinim delovima sveta,u Indiji,Aziji, ljudi koru banane kuvaju ili peku i služe kao desert.Probajte i vi dodati u kolač malo kore od banane. Što je banana zrelija to je kora tanja i ukusnija.

Kora od lubenice bogata je vitaminima C i B6,citrulinom,aminokiselinom koja se brine o krvnim sudovima i poboljšava cirkulaciju.Ogulite zeleni deo kore a beli deo stavite u sokovnik zajedno sa ružičastim delom ploda.

Komentari
Loading...