Anticelulit program

Celulit predstavlja veliki problem današnjih žena, a u sve većem broju i muškaraca, uzrokovan brzim i nezdravim načinom života, nepravilnom ishranom, poremećenim radom hormona, neunošenjem tečnosti, pušenjem, neaktivnosti i slično. Celulit čini želatinoznu materiju sačinjenu od kapljica masnoće, vode i otpadnih produkata nastalih razmenom materija u organizmu. Nalazi se neposredno ispod kože u vezivnom tkivu, između ćelija, krvnih sudova i limfnih puteva.

sta-je-celulit

Vrste celulita su: meki i kombinovani. Tvrdi se obično javlja kod mladih osoba i onih u boljoj telesnoj kondiciji. Tu je celulit vezan za mišiće tako da se teško može razdvojiti od strukture na kojoj je formiran. Meki nastaje od tvrdog u kasnijim fazama kada koža počinje da gubi elastičnost. Meki celulit je najraspostranjeniji i lako se prepoznaje.

 

U našoj ambulanti postoji anticelulit program, tj. anticelulit masaža. Predstavljamo Vam četiri oblika tretmana u zavisnosti od vrste kozmetike i agenasa koji se koriste.

 

Osnovna 1

Osnovni tretman (OSNOVNA 1) podrazumeva manuelnu masažu u trajanju od 45 minuta i pakovanje gelom u trajanju od pola sata. Kozmetika koja se koristi je firme “RENERGIQUE “.

Aromaterapijska kombinacija: cimet, limun, kleka, pomorandža, limunova trava.

ANTICELLULITE GEL – sadrži ekstrakte kleke, koprive, breze, rastavica, bršljena i ruzmarina, koji uz etarska ulja omogućava odličnu resorpciju želatinoznog sadržaja celulita iz kapsule u subdermalnom sloju i njegovu eliminaciju putem cirkulacije limfotoka.

ANTICELL SILIKON PHYTOCOMPLEX – ulje za masažu sadrži uljani ekstrakt kleke, koprive, breze, rastavica, bršljena i ruzmarina, koji uz etarska ulja omogućava odličnu resorpciju želatinoznog sadržaja celulita iz kapsule u subdermalnom sloju i njegovu eliminaciju putem cirkulacije limfotoka. Zahvaljujući dodatku kofeina i vitamina C daje pojačan diuretski i detoks efekat vraća sjaj, mekoću i elastičnost koži. Odlično je kod manuelne anticelulit masaže u kombinaciji sa ANTICELLULITE AROMACOMPLEX uljem, mada je njegova najšira primena kod ultrazvuka u anticelulit terapiji.

Osnovna 2

Osnovna masaža (OSNOVNA 2) podrazumeva manuelnu masažu u trajanju od 45 minuta i pakovanje parafango kremom u trajanju od 30 minuta, prestižne italijanske kozmetike “GUAM “.

Ulje za masažu na bazi prirodnih sastojaka sa bogatom i svilenkastom teksturom. Kombinacija dragocenih ulja, koja sa kožom stvara aktivnu sinergiju, sprečava i bori se protiv celulita, učvršćujući kožu tela.

Posle masaže koža vraća izgubljeni tonus, elastičnost i vlažnost.

Sa delikatnim mirisom baziranim na morskim esencijama daje vitalnost i energiju.

Krema sa osobinama blata ima praktičnu primenu i višestruko delovanje na celulit. Krema sadrži alge, zelenu glinu, bršljan, divlji kesten, brezu, kofein, vitamin E i eterična ulja. Zbog svog bogatog sastava ciljano deluje na smanjenje najtvrdokornijeg celulita. Sprečava zadržavanje vode u organizmu, redukuje masne jastučiće, vraća koži čvrstinu i elastičnost. Ne ispira se sa kože. Pojava crvenila i laganog peckanja na koži, normalna su pojava koja traje 30 – 40 minuta nakon nanošenja kreme. Ne preporučuje se za osetljivu kožu sa izraženim venama i kapilarima.

 

Najpopularnija intenzivna blatna krema protiv celulita je od Guama, koja ima praktičnu i brzu primenu, te višestruko delovanje na celulit. Zbog svog bogatog sastava ciljano deluje na:

• smanjenje najtvrdokornijeg celulita za 2.7 cm (rezultati dobijeni u saradnji sa

institutom u Pavilji, nakon tretmana od mesec dana)

• sprečava zadržavanje vode u organizmu

• redukuje masne jastučiće, vraćajući koži čvrstoću i elastičnost.

 

Lux 1

Treći deo našeg (LUX 1) programa čini aplikacija tiomukaze ultrazvukom, a zatim manuelnu masažu i pakovanje parafango kremom kozmetike „GUAM“. Trajanje masaže je 45 minuta, a pakovanja 30 minuta.

 

Lux 2

 

Četvrti anticelulit program (LUX 2) u našoj ambulanti podrazumeva aplikaciju tiomukaze ultrazvukom, manuelnu masažu od 45 minuta i pakovanje blatom u trajanju od 45 minuta.

Proizvod je 100% prirodnog porekla sa visokim koncentracijama algi, gline i eteričnih ulja. Brzo delovanje ovog proizvoda omogućuva gubitak masnoće i celulita za samo tri nedelje, a koži tela vraća tonus i čvrstoću.

Za vreme tretmana s blatom normalno je da se oseća lagano peckanje i da se pojavi blago crvenilo na koži.

Blato sadrži okeanske alge, uz dodatak zelene gline i eteričnih ulja, a koristi se za eliminaciju teških oblika celulita. Bogat sadržaj minerala i vitamina čine kožu čvrstom i elastičnom. Blato termalno zagreva kožu, pa je preporuka za normalnu kožu, koja nije osetljiva, sklona iritacijama i nema proširene vene i kapilare.

 

 

 

Komentari
Loading...