Generic filters
Exact matches only

Antić: „U ovom talasu obolevaju čitave porodice“

Direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić izjavio je da u ovom talasu pandemije vakcine ne sprečavaju potpuno zaražavanje, već samo obavezno nošenje maski, propisana distanca i stalno pranje ruku i njihova dezinfekcija.

 

Antić je za list Danas rekao da se delta soj korone brže širi jer je zarazniji od ostalih i da je karakteristično to što „obolevaju čitave porodice, što ranije nije bio slučaj“.

Prema njegovim rečima, među novoobolelima, kojih je sve više u Kragujevcu i Šumadiji, ima i onih koji su i preležali kovid i vakcinisali se, ali je ipak apelovao da se ljudi vakcinišu jer i ako dobiju kovid, to je mnogo blaži oblik.

Po podacima iz UKC Kragujevac vidimo da kod pacijenata koji imaju zapaljenje pluća na kovid odeljenjima njih 90 odsto nije vakcinisano. Kod onih hospitalizovanih u respiratornim centrima, pacijentima na respiratorima taj postotak je veći – 95 procenata“, upozorio je Antić, po kome je ovo iskustvo potvrđeno i u Srbiji i u svetu.

On je apelovao na Kragujevčane da se vakcinišu i pridržavaju epidemioloških mera, pošto je na teritoriji tog grada dnevno od 240 do više 300 obolelih.

Foto Pixabay
Autor/Izvor B92
Komentari
Loading...