Anti kandida dijeta rešava problem uporne gljivice

Da li ste  možda u grupi onih koji imaju problema s hroničnim infekcijama gljivica ili se loše osećate u vlažnom i toplom okruženju? Ukoliko ste u ovoj grupi i imate preteranu želju za konzumiranjem šećera i još vam je dijagnostifikovana infekcija kandidom, za vas je jedino rešenje anti kandida dijeta.

hrono

Iako dijeta podrazumeva poseban prehrambeni režim kako bi osoba izgubila višak kilograma, ovde je naglasak stavljen na lečenje od infekcije koja zahvata sve veći broj ljudi. Porast Candide unutar probave porastao je tokom 80-ih godina. Dok neki samo odmahuju rukom, puno je onih lekara koji smatraju kako se radi o ozbiljnom zdavstvenom problemu.

Glavni i najčešći uzrok infekcije je gljivica Candida albicans koja postoji u malim količinama unutar creva. Do problema dolazi onda kada se količina ove gljivice poveća jer tada dolazi do hroničnih obolenja sa simptomima pojačanog iscetka, svraba te peckanja. Ne treba zaboraviti na probleme s koncentracijom i pamćenjem, depresiju te anksioznost.

U rizičnoj grupi nalaze se svi oni koji su prošli kroz terapiju lečenja antibioticima, kojima je oslabljen imuni sistem, oni koji su uzimali hormonsku  terapiju te trudnice i oboleli od dijabetesa.

Najvažniji saveznik u borbi protiv Candide je ishrana kao i terapija uz pomoć prirodnih lekova. Koliko će dijeta trajati zavisi od zdravstvenog stanja te  simptoma. Mnogi su potvrdili kako su se osećali bolje već nakon 4 nedelje.

Anti candida dijeta podrazumeva namirnice poput ribe, orašastih plodova, brokole, mauna, blitve, karfiola, žitarica sa celim zrnom, rotkvice, kelja, maslinovog i suncokretovog ulja.

Važno je da je ishrana obogaćena vlaknima koji se nalaze u biljkama, a da se pri tom izbacuju ugljenihidrati koji su gljivicama potrebni za rast i rafinirani šećeri. Anti candida dijeta podrazumeva potpunu predanost posebnom režimu ishrane i pridržavanje svih uputstava. Svako ko zzapočne da primenjuje ovu dijetu, bilo bi dobro da čita sve što se nalazi na deklaracijama proizvodima kako u organizam ne bi unio ono što ne treba.

Komentari
Loading...