Anorgazmija- simptomi i lečenje

Anorgazmija je medicinski pojam za teško postizanje orgazma nakon seksualne stimulacije.

jj

Orgazam se razlikuje u intenzitetu, učestalosti i količini stimulacije koja je potrebna za postizanje orgazma. U stvari, manje od trećine žena može doživeti orgazam seksom. Orgazmi se često menjaju zbog godina, medicinskih problema ili lekova koje uzimate.

Međutim, ako vam smeta nedostatak orgazma ili niste zadovoljni s njegovim intenzitetom, razgovarajte sa svojim ginekologom o anorgazmiji.
Orgazam je osećaj intenzivne fizičke prijatnosti i otpuštanja napetosti, u pratnji nenamernih, ritmičkih kontrakcija mišića. Neke žene osećaju kontrakcije materice tokom orgazma, ali neke ne. Svaka žena drugačije opisuje osjećaj orgazma.

Postoje različite vrste anorgazmije:

Primarna anorgazmija

To znači da nikada niste doživeli orgazam.

Sekundarna anorgazmija

To znači da ste nekada imali orgazme, ali sada imate poteškoća za postizanjem orgazma.

Situacijska anorgazmija

To znači da ste u stanju postići orgazam samo u određenim okolnostima, tokom oralnog seksa ili masturbacije. Ovo je vrlo često kod žena. U stvari, oko 80 posto žena može doživeti orgazam jedino stimulacijom klitorisa.

Opšta anorgazmija

To znači da niste u mogućnosti postići orgazam u bilo kojoj situaciji ili s bilo kojim partnerom.

ggh

Kada je vreme da posetite ginekologa

Razgovarajte sa svojim ginekologom ako imate pitanja o orgazmu ili nedoumica o sposobnosti za postizanje orgazma. On će vam preporučiti strategije za smanjenje teskobe i povećanje zadovoljstva.
Hormonska terapija ne garantuje izlečenje anorgazmije. Ali, nekima može pomoći.

Srodni članci:

 

Komentari
Loading...