Aloe vera za lepu kožu

Aloe vera se vekovima već koristi u lekovite svrhe. Drevni Egipćani su je zvali biljkom dugovečnosti. Aloe vera je biljka koja raste na suvom podneblju i relativno lako se uzgaja.

alp

Listovi aloe vere ispuštaju gel koji se može nanositi na kožu. Taj gel ima čudeno delovanje na zdravlje i lepotu kože i često se dodaje u kozmetičke proizvode.

Ublažava opekotine

Aloe vera će podstaći regeneraciju gornjeg sloja kože i vratiti vlažnost koži. Upravo zbog svojih nutritivno vrednih svojstava i antioksidacijskog delovanja, koža će puno pre zaceliti.

Hidratizira

Aloe vera će kožu hidratizirati i brzo će se upiti, što znači da neće ostajati masni tragovi. Savršena je za sve osobe, naročito one koje imaju masnu kožu. Takođe, dobra je kao podloga za šminkanje jer će sprečiti isušivanje kože.

Ublažava akne

Aloe vera ima protivupalno delovanje, zbog čega će ublažiti upalne procese kože, uključujući i akne. Aloe vera gel možete bez straha nanositi na kožu, trebate biti uporni i nakon nekog vremena ćete primetiti da je vaš ten čišći.

Sprečava prevremeno starenje

Aloe vera sadrži antioksidante, uključujući beta karoten, vitamin C i E koji pomažu u održavanju prirodne elastičnosti kože, pospešuju proizvodnju kolagena i pomažu u hidrataciji kože.

Smanjuje vidljivost strija

Kada se koža rasteže previše često i prebrzo, elastičnost kože se smanjuje. Tada se javljaju strije, a aloe vera gel može pomoći u prevenciji i smanjenju vidljivosti strija.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...