Generic filters
Exact matches only

Air Serbia besplatno prevozi bolesne na lečenje

Air Serbia i Ministarstvo zdravlja potpisali sporazum o tome da se srpskim državljanima, kojima je za nastavak lečenja neophodan odlazak u inostranstvo.

air serbia 220517 tw630

Građanima Srbije, čije se lečenje, oboljenja, stanja ili povreda ne može uspešno lečiti u Srbiji, a koji o trošku države budu upućivani u inostranstvo, obezbeđen je i dodatni, brz i efikasan transport do destinacije na kojoj će biti nastavljeno lečenje.

“Država Srbija kontinuirano ulaže napore kako bi sistemski omogućila svim građanima koji ne mogu da se leče u našoj zemlji da lekarsku pomoć dobiju u inostranstvu. Kroz RFZO i Budžetski fond smo u prethodne četiri godine uputili u inostranstvo više od 2000 pacijenata i za te namene izdvojili više od 23 miliona evra.

Pacijentima i njihovim porodicama u svakom trenutku omogućena je finansijska, ali i stručna i logistička, odnosno najbolja moguća podrška lečenju u inostranstvu, ukoliko već ne mogu da se leče u Srbiji.

U tom pravcu, dragocena je i pomoć društveno odgovornih kompanija, poput Air Serbie, koja je prepoznala značaj brzog i efikasnog transporta pacijenata i omogućila da u svakom trenutku, pored već obezbeđenih modaliteta transporta, možemo da računamo i na njihovu podršku u tom smislu”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle potpisivanja sporazuma.

Izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Air Serbia Branislav Malović rekao je da pacijenti mogu da računaju na punu podršku avio-kompanije.

“Air Serbia će svakog pacijenta koga uputi Ministarstvo zdravlja besplatno prevesti, a potom mu i pružiti svu neophodnu logističku pomoć oko transporta. Želimo da pomognemo našim državljanima da što pre budu prevezeni do zemalja u kojima će nastaviti lečenje.

U tom smislu, Sporazumom smo definisali sva prava i obaveze, kao i procedure koje treba da omoguće da se prevoz naših državljana na lečenje realizuje u najkraćem roku”, rekao je Malović.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...