7 namirnica koje će održati vašu vaginu zdravom

Naš izbor kada se radi o hrani uglavnom se svodi na odabir ukusnih jela, ali svakako je dobro znati da zdrave namirnice utiču i na organe  koji zaslužuju našu pažnju.

lan

Između ostalog, bitno je znati da pomoću ishrane možemo održati zdravlje vagine, možemo smanjiti grčeve i zaštititi se od urinarnih infekcija. Predstavljamo vam 7 namirnica koje će održati vašu vaginu zdravom.

Krompir

Ova biljka prepuna je vitamina A koji održava zdravim zid vaše vagine i materice. Vitamin A takođe regeneriše seksualne hormone, tako da krompir ženske delove tela održava i zdravim i energičnim.

Brusnica

Ako ste ikada imali upalu urinarnog trakta verovatno ste već trčali po sok od brusnice. Nažalost, ovaj sok je pun šećera što će samo nahraniti bakterije i izazvati dodatnu iritaciju. Sveža brusnica, s druge strane, sadrži kisela jedinjenja koja uništavaju bakterije.

Zeleniš

Zeleniš pročišćava krv čime se poboljšava cirkulacija što ubrzava stimulaciju. Blitva, spanać, kelj – što je lišće tamnije to je bolje.

Soja

Soja je puna fitoestrogena koji održavaju vlažnost vagine. A to nam je svima u interesu. Koristite organsku, neobrađenu soju.

Seme lana

Mlevena ili cela zrna takođe su bogata fitoestrogenima, kao i omega-3 masnim kiselinama. Lan povećava nivo estrogena u našem organizmu i bori se protiv suvoće vagine.
Fermentisana jela održavaju idealan pH nivo, bogata su probioticima koji održavaju pH balans i štite od infekcija.

Avokado

Zdrave masti iz avokada održavaju zid vagine zdravim, a vitamin B6 i kalijum iz ovog voća povećavaju i naš libido. Španski sveštenici su zabranili svojim parohijanima da koriste ovo voće, a Asteci su ga nazivali “drvetom testisa”. Iako je razlog za to verovatno činjenica da plodovi rastu u parovima.

Jela bogata cinkom

Poznato je da su ostrige afrodizijak, i to zato što su bogate cinkom. Cink je dobar za vlažnost, bori se protiv svraba i reguliše menstrualni ciklus. Ako vam je potreban dodatan nivo cinka, a ne volite ljigavu teksturu hladnih ostriga, pokušajte s bademima ili semenom bundeve.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...