4 vežbe u svakoj prilici

Bilo da imate prenatrpan poslovni raspored ili previše kućnih obaveza, to nije opravdanje da ne vodite računa o sebi i svom zdravlju. Predstavljam 4 vežbe koje možete izvoditi u svakoj prilici i na svakom mestu, a za šta vam ne treba previše vremena.

most

Most
Zauzmite položaj kao za sklekove. Oslanjajući se na ruke ili laktove i nožne prste, uvucite i stegnite stomak ka kičmi i držite leđa u ravnom položaju. Zadržite se tako jedan minut, pa opustite. Vežbu ponoviti 10-15 puta. Ovo je odlična vežba za jačanje stomačnih mišića.

 

iskIskorak

Stanite sa nogama raširenim u nivou ramena i iskoračite sa jednom nogom napred, savijajući koleno pod uglom od 90 stepeni i direktno iznad nožnih prstiju. Uraditi 15 ponavljanja sa obe noge. Ovo je jedna od zahtevnijih vežbi koja angažuje čitave grupe mišića i odlična je za oblikovanje i jačanje zadnjice, butina i bedara.

 

odizanjePodizanje kukova

Vežba se izvodi u ležećem položaju, tako što su vam noge savijene u kolenima sa nogama čvrsto pppoloženim na podu. Ruke su u opuštenom položaju pored tela, dok podižete kukove i zadnjicu, formirajući most. Zadržite se kratko u tom položaju i polako spuštate nadole. Vežbu ponoviti 15 puta. Koristi od ove vežbe imaće zadnjica i donji trbušnjaci.

 

čučČučnjevi

Zauzmite položaj sa stopalima u širini ramena i sa rukama na kukovima. Lagano spuštajte kukove na dole što niže, držeći leđa u ravnom položaju. Zaustavite se kada kolena dođu u ravni sa palčevima i vratite u prvobitni položaj. Ponoviti 15 puta. Savršena vežba za zatezanje nogu i zadnjice.

 

(Organvlasti.rs)

 

 

Komentari
Loading...