4 prirodna načina borbe protiv bolova u leđima

Bolovi u leđima mogu nastati zbog niza uzroka, na primer biomehaničkih, degenerativnih promena na kičmi, ozleda zbog pada ili neopreznog podizanja predmeta, ali i nekih medicinskih stanja. U nastavku teksta pogledajte na koji način možete pomoći svojim leđima:

kkk

1. Pripazite na unos tečnosti

Dovoljan unos tečnosti sprečiće skupljanje koje se događa u diskovima leđa, a nastupa sa starenjem te može uzrokovati bol. Kofein i sokovi mogu dovesti do dehidracije te je zato važan adekvatan unos vode.

2. Promenite ishranu

Unesite pozitivne promene u svakodnevni jelovnik tako što ćete izbaciti ili unositi u manjoj količini alkohol, mlečne proizvode, kofein, šećer i masnu hranu. Povećajte unos celih žitarica, voća i povrća te omega-3 masnih kiselina, jer ćete tako pomoći telu da se okrepi i regeneriše.

3. Probajte prirodne lekove protiv bolova

Kurkuma je poznata po svojim protivupalnim i antioksidativnim svojstvima te ublažava osećaj bola. I kora vrbe poznata je kao lek za ublažavanje bolova i upala, a ta svojstva duguje sastojku salicinu. Bromelain, sastojak koji se nalazi u ananasu takođe pomaže kod upala i olakšava osećaj bola.

4. Čaj od đumbira

Čaj od đumbira još je jedan poznati lek kada su bolovi u pitanju. Isecite svež đumbir, komadić stavite u vruću vodu i uživajte u čaju.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...