4 namirnice koje voli vaša koža

Kada je u pitanju zdrava i lepa koža, dodatne informacije nikada nisu suvišne. Zdravlje i lepota kože počinje iznutra, a može se pospešiti kozmetičkim proizvodima.

cokolada 1

Ako ove namirnice svrstate u svakodnevnu ishranu, vaša koža će vam sigurno biti zahvalna i to će vam vrlo brzo i pokazati.

Kofein

Nekoliko istraživanja je već pokazalo da jedna šoljica kafe sadrži više antioksidanata od porcije banane i pomorandži. Naučnici su pokazali da kofein može smanjiti oštećenja kože uzrokovana izlaganju UV zracima.

Tamna čokolada

Tamna čokolada je odličan izvor flavonoida, antioksidanata koji pomažu koži u zaštiti od štetnih spoljnih faktora. Jedno istraživanje nemačkih naučnika je pokazalo da flavonoidi iz tamne čokolade pospešuju cirkulaciju i hidratizaciju kožu.

Beli luk

Beli luk je jedna od najboljih namirnica koje možete početi jesti ako imate problema s prištićima i aknama. Njegova antibakterijska i antivirusna svojstva će pomoći u čišćenju tena i ublažiti infekcije kože.

Kupus

Kupus je odličan za detoksikaciju celog organizma pa tako i kože. Sadrži moćne antioksidante koji pospešuju rad jetre i pomažu joj u eliminaciji toksina iz tela. Što jetra bolje radi, to će vaša koža biti zdravija i čišća.

Komentari
Loading...