3 začina za jači imunitet

Istraživanja su pokazala da neki začini imaju odlična antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva.

menta

Kako biste ostali potpuno zdravi, trebate ojačat svoj imunitet, a u tome će vam značajno pomoći začini za koje je dokazano da pomažu u zaštiti od prehlade i gripe.

Beli luk

Iako je neprijatnog mirisa, svakako biste ga trebali uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Preskočite suplemente belog luka jer je prirodni beli luk zdraviji, sigurniji, ukusniji, učinkovitiji i pristupačniji. Ipak, ako uzimate lekove protiv zgrušavanja krvi ili se pripremate za operaciju, posavetujte se s lekarom pre konzumacije velike količine belog luka.

Đumbir

Jedan je od omiljenih začina u kuhinjama širom sveta. Brojna istraživanja su dokazala da đumbir pospešuje zdravlje celokupnog organizma, a njegova antimikrobna i antivirusna svojstva će vas održati zdravima i usred sezone gripe i prehlade. Đumbir je ukusan i može se dodavati u različita jela, stoga nema razloga da ga ne počnete konzumirati svakodnevno.

Menta

Ona je prirodni izvor mentola pa će čaj od mente pomoći kod začepljenih sinusa i upaljenog grla. Svakodnevno ispijanje čaja od mente će ojačati imunitet, a istraživanja su pokazala da je čaj od mente učinkovit u snižavanju telesne temperature. Ako niste ljubitelj čajeva, listiće mente dodajte u salatu, supu ili variva.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...