3 prednosti trešanja za zdravlje

Trešnje su slatke, osvežavajuće i zdrave. Početak sezone trešanja označava početak leta. Trešnje ne sadrže masti, holesterol i so. Jedna šoljica trešanja sadrži manje od 90 kalorija i čak 3 grama vlakana. Zadovoljit će 16% od ukupne preporučene dnevne doze vitamina C. Dobar su izvor vitamina A, kalijuma, kalcijuma, proteina i gvožđa.

treš

Pospešuju sagorevanje masti

Nekoliko istraživanja je pokazalo da trešnje mogu pospešiti sagorevanje masti, naročito na području stomaka. Trešnje će smanjiti nivo holesterola i triglicerida. Takođe, regulišu nivo šećera u krvi, zbog čega se smanjuje rizik od nastanka želje  za hranom. Odlične su za prevenciju gojaznosti i dijabetesa tipa 2.

Smanjuju rizik od nastanka srčanog udara

Trešnje imaju protivupalno delovanje i mogu pomoći u prevenciji nakupljanja plaka u krvnim sudovima i nastanku krvnih ugrušaka. Regulišu nivo  holesterola u krvi, krvnog pritiska i pomažu u boljoj kontroli nivoašećera, što može pospešiti kvalitet života dijabetičara.

Pospešuju kvalitetan san

Samo 30 mililitara soka od trešnje u razdoblju od 1 sat pre odlaska u krevet može značajno pospešiti kvalitet sna. Trešnje pospešuju oslobađanje melatonina, hormona koji je zaslužan za osećaj pospanosti i neophodan za kvalitetan i nesmetan san.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...