3 namirnice koje pobeđuju stres

Nažalost, stres je neizbežan, a još gore od svega je što može pogoršati zdravlje celokupnog organizma i povećati rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, gojaznosti, visokog krvnog pritiska, visokog holesterola i depresije.

malllll

Postoje razni načini da pobedite stres. Jedan od najučinkovitijih je fizička aktivnost. Neke namirnice mogu biti jednako učinkovite, a najbolje od svega jest to što mogu podstaći i mršavljenje.

Avokado

Avokado je odličan izvor vitamina B kompleksa, za koje je dokazano da mogu smanjiti nivo hormona stresa. Takođe je odličan izvor nezasićenih masnih kiselina i vlakana, koje će vas dugo držati sitima.

Zobene pahuljice

One podstiču proizvodnju serotonina, hemijskog spoja koji podstiče dobro raspoloženje. Zobene pahuljice su odličan izbor za doručak jer će vas dugo držati sitima, a istovremeno podstaći dobro raspoloženje od samog jutra.

Maline

Maline su odličan izvor vitamina C koji ima antioksidacijsko delovanje i pomaže u smanjenju nivo hormona stresa u telu. Istraživanja su pokazala da maline mogu ublažiti želju za ugljenimhidratima, koja se najčešće javlja tokom pada nivoa energije i povećanog nivoa hormona stresa.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...