10 saveta za skidanje suvišnih kilograma

Skidanje suvišnih kilograma nije lako, ali ako izgurate, bićete veoma zatovoljni. Obično zahteva mnogo vremena, suza i znoja i žrtvovanja. Svakako nije lako, ali bezbrojne su prednosti zdravog načina ishrane i izbacivanja toksina iz organizma. Navodimo nekoliko saveta kako da lakše i brže smršate.

1. Počnite polako
Naprasno i potpuno izbacivanje omiljene hrane iz redovne ishrane nije dobar početak. Počnite polako, ali sigurno. Umesto da tokom ručka pijete gazirani sok, uzmite čašu vode ili sveže isceđenog voćnog soka. Postepeno uvodite manje promene kako biste postigli bolji i brži efekat.

2. Koristite zamene
Posebno na početku dijete, svakako ćete žudeti za slatkišima koje ste nekad redovno jeli. Koristite adekvatne zamene ukusa sličnom Vašoj omiljenoj hrani kako biste prevazišli ovu fazu. Ako volite voćnu tortu, uzmite voćni jogurt. To će Vašem mozgu poslati „signal“ da zapravo jedete dezert, iako jedete nešto mnogo zdravije.

vezba-vezbanje-foto-shutterstock-1402050632-510577

3. Pijte mnogo vode
Ovo je veoma značajno! Pijte mnogo vode. Velike količine vode pomažu da se suzbije apetit i glad i daju osećaj sitosti. Ovo će takođe pomoći organizmu da se oslobodi viška tešnosti i ostane hidriran. Pijte najmanje dve litre vode dnevno kako Vam organizam bio dobro hidriran.

4. Nemojte previše razmišljati o dijeti
Posebno na samom početku, svi pokušavaju različite stvari kako bi ubrzali proces mršavljenja. Nemojte se preopterećivati i razmišljati o dijeti, samo se držite plana ishrane i vežbanja. Možda je teško ne razmišljati o tome, ali kad god Vam dijeta padne na pamet duboko udahnite i pokušajte da razmišljate o nečem drugom

5. Ne oslanjajte se samo na klasičnovežbanje
Ne morate provoditi čitav sat na traci za trčanje kako biste dobili figuru iz snova. Možete ići i na jogu ili neki ples – svakako je zanimljivije, a takođe pomaže u toniranju mišića. Ako Vam to ne pomaže, svakodnevno šetajte po nekoliko kilometara ili radite neke vežbe zajedno sa prijateljima kako bi Vam vreme brže prošlo i vežbanje bilo zanimljivije.

6. Idite u teretanu zajedno sa nekim prijateljem
Istraživanja su pokazala da ako vežbate zajedno sa nekim koga poznajete ili upoznate nekoga u teretani, veća je šansa da ćete izdržati „put do cilja“. Pozovite nekog prijatelja sledeći put kad krenete na vežbanje i vežbajte zajedno ili zajedno idite u restorane gde se služi zdrava hrana – to motiviše i Vas i njih, a i „pazićete“ koliko onaj drugi vežba odnosno jede, i lakše zajedno izgubiti kilograme.

7. Nemojte sebi ništa uskraćivati
Ovo je takođe vrlo značajno. Ako zaista ne možete da izdržite, a da ne posegnete za omiljenom hranom – jedite. Ako sanjate o čokoladi već nekoliko dana, pojedite par štangli i uživajte u svakom zalogaju. Sasvim je u redu da s vremena na vreme zadovoljite potrebu za takvom hranom, kada postane prejaka. Ovo se posebno odnosi na „one dane“ u mesecu, kada žene imaju različite potrebe za hranom.

8. Opustite se!
Vikend je odlično vreme za opuštanje. Vikendom možete izaći na večeru sa prijateljima i tada možete jesti ono što preko nedelje izbegavate, čak i brzu hranu ako želite. Ovo neće omesti mršavljenje, a zadovoljićete i potrebu za hranom koju obožavate, a koju ste izbacili iz ishrane.

9. Oprostite sebi
Svako vrlo brzo počne da oseća krivicu kada se prejede. Samo se opustite, duboko dišete i ne dozvolite sebi da osetite krivicu. Prosto zaboravite na to i nastavite sa dijetom. Jedna porcija brze hrane Vam sigurno neće doneti nekoliko kilograma viška.

10. Gledajte inspirišuće stvari
Gledajte stvari koje volite i koje Vas inspirišu i podstiču da smršate. Ovo zaista pomaže kad posustanete i kad Vam je poljuljana odlučnost da nastavite sa dijetom. Držite slike u svojoj sobi, kupatilu ili na bilo kom mestu gde ćete ih gledati po nekoliko puta dnevno. Uradite ovo i izdržaćete do kraja!

Autor: http://www.dijetaizdravlje.com/mrsavljenje/saveti-za-mrsavljenje/

Komentari
Loading...