10 najjačih prirodnih antibiotika

Znamo da preterano korišćenje antibiotika nije dobro.

pzo

Iako se možete rešiti bakterija, možete i oslabiti imunitet, a s vremenom cela populacija razvije otpornost na različite antibiotike. Naše bake su takođe imali rešenje za lečenje, koristeći antibiotike iz prirode, a nije loše da se podsetimo koji su to i eventualno razmislimo o njihovom korišćenju u slučaju bolesti.

Ekstrakt semena grejpa

Poslednja istraživanja navode da se seme ove biljke može koristiti u borbi protiv 800 vrsta virusa i bakterija.

Echinacea

Ova biljka je zaista pravi antibakterijski i antivirusni lek. Pre uzimanja posavetujte se s iskusnim fitoterapeutom koji će vam preporučiti u kom je obliku trebate uzimati. Naime, na tržištu ima dosta proizvoda koji sadrže jako malo ili ništa aktivnih sastojaka.

Sveži i kiseli kupus

Osim što je prepun C vitamina, jako pomaže probavi, te razmnožavanju dobrih bakterija. Većina našeg imuniteta se nalazi u crevima pa onda ne čudi zbog čega je ova namirnica na vrhu liste

Origano i ulje od origana

Odlično je za borbu protiv infekcija, a i upornih gljivica i parazita u crevima.

Ekstra kokosovo ulje

Premalo je prostora s kojim bi mogli opisati benefite ovog ulja. Osim što nas brani od bakterija i virusa, odlično je i za kontrolu holesterola, bolji rad hormona…

Prirodno jabukovo sirće

Ima odlična antibiotska i antiseptička svojstva. Pokreće organizam.

Fermentirana hrana

Nepasterizovani kupus, kiseli krastavci iz domaće radinosti, probiotički jogurti. Sve to obnavlja našu crevnu floru, štiti nas od raka i drži naše telo sposobnim da se bori s infekcijama.

Beli luk
Čim osetite da vam dolazi gripa ili prehlada, uzmite svežeg luka (može i onaj u tabletama) i na vreme ‘presecite’ bolest.

Med

Svako jutro uzmite kašiku meda.

Kurkuma

Odlična u borbi protiv virusa i bakterija. Može se konzumirati svakodnevno.

Komentari
Loading...