• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Znaci koji ukazuju na to da nešto nije uredu sa našim hormonima

22.12.2014. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Svima se desi da se osećamo umorno, naduto i mrzovoljno… Ali kako da znate da li je potrebno da posetite lekara i da se pozabavite vašim hormonima?

iscrp

Iscrpljenost

Ako se konstantno osećate iscrpljeno i primetili ste da dobijate na težini, a apetit vam se menja, moguće je da imate hipotireodizam. Svako je s vremena na vreme umoran ili slab, ali ako vam se učini da za vaš umor nema objašnjenja, trebalo bi da posetite lekara.

Promene na koži

Da, opet ste se osuli aknama. Ako su u pitanju male bubuljice, moguće je da su izazvane nečistoćama na koži. Međutim, pojava (cističnih) akni na donjem delu lica može ukazati na nizak nivo testosterona. Srećom, u većini slučajeva lekovi će pomoći da se hormoni stabilizuju i vaša koža postaće čistija.

Loading...

Maljavost

Ako vam “preko noći” potamne dlačice na bradi ili počnu da se javljaju po grudima, leđima ili rukama, vrlo je moguće da vam je povišen testosteron. Najbolje bi bilo uraditi analizu krvi kako bi se utvrdio uzrok problema.

Neredovni ciklusi

Ovaj problem može ukazati na stres, probleme sa štitnom žlezdom, nizak nivo estrogena ili policistične jajnike. Policistični jajnici leče se hormonskim pilulama, uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem.

Noćno znojenje

Osim ako u vašoj sobi nije vruće, buđenje u toku noći usled pregrevanja može biti rezultat niskog nivoa estrogena i neredovne ovulacije ili perimenopauze. Perimenopauza javlja se oko 10 godina pre menopauze i odlikuju je neredovan ciklus ili valunzi. Ako vam se učini da se preterano znojite bez razloga, obratite se lekaru.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Endokrinologija, Hormoni, Hormoni, Zdravi saveti, Žene, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Napitak koji ima tri zdravstvena učinka

Osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, predstavljamo vam napitak koji ima tri zdravstvena učinka:   čisti organizam od...

Eterična ulja smiruju kašalj i otčepljuju nos

Nekoliko kapi pravog ulja pokraj kreveta ili umasiranog ne predelu grudi pomoći će vašem detetu da lakše spava. Međutim treba...

Recepti za prirodno lečenje sokom aloja vera

Aloja vera sok i gel osim što deluju blagotvorno na našu kožu ,sadrže u svom sastavu sastojke koji pomažu u...

VAGINIZAM: Ovaj problem ima skoro svaka žena, ali o njemu niko ne priča!

Vaginizam je toliko lična stvar za mnoge žene, jer utiče na njihovo samopouzdanje. Ali iako je redak, vaginizam može da...

Kako da pomognete sebi kod upale nerva- Savet

Poznato je da pri upali nerva pomaže vruća voda. Bol popusti ako neprekidno stavljamo vruće obloge. Još su bolji vrući...

Close