• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Žene vrlo često same POGORŠAVAJU SIMPTOME MENSTRUACIJE i to ovim aktivnostima!

18.06.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Neredovna menstruacija, grčevi, obilni odlivi, razdražljivost samo su neki od poteškoća koji prate menstrualni ciklus, ali su i pokazatelj da nešto sa našim organizmom nije u redu. Probleme sa memnstruacijom mogu izazvati i neki potezi ili loše navike, kojih nismo svesni.

Zaboravili ste da popijete kontracepcijsku pilulu (više puta)

Najveći krivac za najgore simptome PMS-a jest promena u hormonalnoj ravnoteži. S obzirom na to da kontracepcijske pilule prvenstveno utiču na hormone, zaboravite li da popijete tri ili više pilula, to može dovesti do neredovnog krvarenja. Dobro je znati da sve metode kontracepcije (osim prezervativa) mogu uticati na menstrualni ciklus, pa se zato savetuje konsultovanje sa ginekologom koji će vam savetovati one koje najviše odgovaraju vašem organizmu.

Pod velikim ste stresom 

Stres ima gotovo isti učinak na organizam kao i pasivno pušenje, a može vam i poremetiti menstrualni ciklus. Kada smo pod stresom, telo ispušta hormon kortizol, a kada ste konstantno pod stresom, to može uzrokovati menstrualni ciklus, odnosno neredovite menstruacije ili čak njen izostanak.

Imate neredovan san

Studija objavljena u časopisu Health Care Women International, u kojoj su se obrađivali podaci učinka neredovitog rasporeda spavanja kod medicinskih sestara koje rade u sve tri smene, pokazala je da neuredan san može izazvati nepravilnosti menstrualnog ciklusa. Preciznije, nedovoljno sna može produžiti trajanje menstruacije.

Pijete velike količine kafe

Kada je reč o emocionalnim ”turbulencijama”, PMS može uzrokovati teskobu, napetost, nesanicu i razdražljivost. A ispijanje velikih količina kafe, te osećaje može još više pogoršati.

Preterali ste s alkoholom

Stručnjaci upozoravaju da prevelike količine alkohola mogu pogoršati grčeve i produžiti njihovo trajanje.

Preterujete sa vežbanjem

Ako trenirate za maraton ili triatlon, svaka čast. Ali, imajte na umu da svakodnevna rigorozna fizička aktivnost i napor mogu uzrokovati hormonsku neravnotežu. No to ne znači da onih dana u mesecu morate u potpunosti izbegavati vežbanje. Štoviše, 30 minuta lagane ili umerene aktivnosti dnevno može ublažiti simptome PMS-a, piše zadovoljna.hr.

 

Pročitajte više:

Prvatvloading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Ginekologija, Menstruacija, Žene

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Ruski akademici: Homeopatija je lažna nauka!

Ruska akademija nauka (RAN) zvanično je proglasila homeopatiju lažnom naukom, objavljeno je na sajtu specijalne Komisije RAN za borbu protiv...

Jedna voda sada postaje trend u svetu zdravlja i lepote

Ako želite da ispratite trendove u nutricionizmu, kaktusova voda je apsolutni hit. Naime, ova biljka je ušla "na velika vrata"...

Pila je četiri litara vode dnevno i evo šta joj se dogodilo

Šefali Sud odlučila je da promeni navike u ispijanju vode kako bi videla kakve će to sve posledice imati na...

Zdravstvene prednosti krastavca

Osobama koje boluju od gihta krastavci se posebno preporučuju zato što podstiču izlučivanje mokraćne kiseline. Pozitivan učinak imaju i na...

Razlozi zašto bi trebalo češće da jedete ovo povrće

Kora tikvice u sebi krije brojne hranljive sastojke, baš poput njenog mesa i semenki. Energetska i nutritivna vrednost sirovih tikvica...

Close