• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Žedni ste, zevate,pet znakova da možda imate dijabetes

28.02.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dijabetes je moderna bolest koja svakodnevno pogađa sve više ljudi širom planete. Posebno je zabrinjavajuće i što taj broj raste iako mnogim ljudima i nije dijagnostikovan, jer su simptomi bolesti podmukli, skriveni i na prvu loptu uobičajeni, pa se dijagnoza teže utvrdi. Zato neke signale nemojte da ignorišete. Posebno napade žeđi.

Žene često previde neke znake. Recimo, najčešće povezuju probleme sa bešikom i bubrezima ako često idu u toalet, a to je jasan znak da postoji problem sa regulisanjem nivoa šećera u organizmu”, kaže za “Womans Health” endokrinolog Porani Gundan iz Bostonskog Urgentnog centra.

Dijabetes tipa 2 ako se ne leči može ozbiljno da naruši zdravlje i izazove mnogobrojne komplikacije – bolesti srca, oštećenje nerava, demenciju…

Mokrenje

Stalno, ali stalno vam se ide u toalet da piškite.

Kada imate višak šećera u organizmu vaše telo instinktivno pokušava da ga se oslobodi. Mokrenje je jedan od najefikasnijih načina.

Ako često bez razloga idete u toalet, pogotovo noću, obavezno uključite radare i posmatrajte svoj organizam. Posetite lekara da obavite potrebne kontrole.

Žeđ

Mnogi pacijenti koji ne znaju da imaju dijabetes osećaju snažnu žeđ i stvar pogoršavaju tako što često piju sokove. Što je samo dodavanje “ulja na vatru”, jer su sokovi prebogati šećerima.

Loading...

Simptom dehidracije je tamniji urin.

Umor

Osećaj iscrpljenosti je još jedan pokazatelj dijabetesa. Isto kao i kod preterane potrebe za hranom, dehidracija i nedostatak šećera u organizmu može da dovede do manjka energije.

Zadah

Sa dijabetesom je povezan i loš zadak.

Suva usta zbog nekontrolisane žeđi ga izazivaju i ukazuju da bi trebalo da posetite lekara. Često zadah može biti slatkast.

Zamućen vid

Slabiji, zamućen vid je čest simptom kod žena.

Naime, visok nivo šećera u krvi povlači tečnost iz tkiva, uključujući i oči. Ukoliko se ne leči, dijabetes može izazvati trajno oštećenje vida.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

 

Superžena
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , ,

Kategorija: Dijabetes, Voda

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Anksioznost: U začaranom krugu brige

Psihijatar dr Milan Latas o porastu anksioznosti, prepoznavanju i lečenju poremećaja: Jedni su stalno napeti, a drugi naizgled mirni, a...

Čudesni melem koji leči skoro sve bolesti

Melemom se mogu lečiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i na primer opekotine....

8 namirnica koje uzrokuju nadutost

Ono što jedete ima veliki učinak na obim vašega struka ne samo zbog kalorija, već i zbog toga što neke...

Čuvarkuća- Provereno najbolji prirodni lek

Čuvarkuća je višegodišnja biljka, visoka 10– 60 cm. Ima debele sočne listove složene u rozetu. Zaliva se veoma malo, kao...

Tonzilitis (upala krajnika) simptomi i lečenje

Tonzilitise je infekcija krajnika koja se može javiti zbog virusa ili bakterija. Krajnici su dve male žlezde koje se nalaze...

Close