Generic filters
Exact matches only

Zdravstvene prednosti ulja šargarepe

Ulja divlje šargarepe poseduju mnogobrojna lekovita svojstva koja organizmu pružaju višestruke zdravstvene prednosti .

divlja

Već i mala količina tih dragocenih ulja imaće dugotrajne povoljne učinke na vaš izgled i zdravlje.

Vitamini A i E u saradnji s beta-karotenom ključni su za blagotvorna svojstva ovih ulja koja podstiču cirkulaciju i deluju hidratizujuće na suvu kožu, teme i kosu.

Deluje stimulativno

Ovo ulje pospešuje cirkulaciju i metaboličke funkcije i stimuliše izlučivanje enzima i hormona. Deluje i na moždane i nervne funkcije poboljšavajući koncentraciju i aktivnost.

Čisti organizam

Ovo ulje čisti krvne sudove, tkiva i unutrašnje organe poput jetre i bubrega. Uklanja toksične sastojke poput mokraćne kiseline iz krvi, tkiva i zglobova, čime uveliko pomaže pri lečenju artritisa i gihta.

Ublažava stres i teskobu

Zahvaljujući svojoj izuzetno blagoj i umirujućoj aromi često se koristi u aromaterapiji i veoma je učinkovito protiv stresa i teskobe. Zbog revitalizirajućeg i osvežavajućeg delovanja, ulje semena divlje šargarepe pomaže u uklanjanju osećaja hroničnog umora i opšte slabosti.

Unapređuje zdravlje kose

Ovo ulje višestruko je korisno i za kosu. Stimuliše njen rast, čini je mekšom, glatkom i sjajnijom, podstiče cirkulaciju u temenu, učvršćuje koren kose i štiti je od štetnih uticaja iz okoline, poput sunčevog zračenja i prljavštine. Ukapajte pet-šest kapi eteričnog ulja u regenerator za negu kose koji stavljate nakon šampona.

Način primene:

Unutrašnja primena: 3×2 kapi, obavezno razrediti u jestivom ulju ili medu.Piti posle obroka,mesec dana pa pauza 10-15 dana.
Spoljašnja primena:  2-4 kapi razrediti u kafenoj kašičici jestivog ulja -2x dnevno

PROČITAJTE VIŠE:

 

Komentari
Loading...