• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Evo šta menstruacija govori o vašem zdravlju

23.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Naše telo šalje signale o našem zdravlju kroz različite kanale, samo treba znati kako interpretirati signale i koje poduzimati aktivnosti za očuvanje našeg zdravlja.

Praćenje menstrualnog ciklusa je jako važno, jer ako uočite neke nepravilnosti može biti da vaše telo pokušava da kaže da nešto nije uredu. Promene u boji, frekvenciji, protoku krvi i neke druge razlike mogu otkriti određene medicinske uslove koji se moraju paziti; samo treba znati šta.

Svetlo roze period krvi

Ako uzimate kontraceptivne pilule normalno je da bude svetlo roze boje, i to je jedini izuzetak. Ako ih ne uzimate, a još uvek imate takvu boju to može biti znak hormonalni neravnoteža, što je ozbiljno stanje. Trebalo bi zakazati pregled kod endokrinologa kako bi se utvrdilo šta je uzrok.

Grčevi i dugi ciklusi

Grčevi i neuobičajeno dugi ciklusi su znak upozorenja,koje ne treba zanemariti. To može biti simptom ozbiljnih zdravstvenih problema.

Loading...

Iznenadna krvarenja

Jedini put kada je krvarenje normalno je ono tokom ciklusa, a ako primetite krvarenje između njih trebali bi posetiti vašeg ginekologa. On može reći da je to normalno ako ste na pilulama, ali ako niste to može biti znak povišenog nivoa estrogena ili prvi simptomi raka.

Moguća trudnoća

Ako vaš period kasni može biti da ste trudni.

Ali, ako niste trudni i menstruacija kasni to može biti znak dijabetesa, što je razlog zašto trebate da se posavetujete sa svojim ginekologom. Vaš ciklus treba da prati crvena, brusnica-nijansa krvi što je znak da je sve ispravno. Vaša materica je zdrava. To takođe znači da imate normalnu količinu gvožđa u krvi.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Ginekologija, Menstruacija, Zdravi saveti, Žene, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Prirodni lek za jačanje i brži rast noktiju

Ukoliko želite da vidite rezultate brzo, isprobajte sledeći savet i rezultat neće izostati. Sve što treba da uradite je da...

Provereni recept za lečenje gastritisa

Akutni gastritis se javlja naglo i prolazi za kratko vremensko razdoblje dok hronični može trajati godinama. Uzrokovati ga mogu infekcije,...

Menopauza i vitamini

Oko 75% žena doživet će ‘valunge’ u nekom razdoblju menopauze, a telesne tegobe uzrokovane menopauzom mogu često biti ublažene ili...

Prirodna maska od šargarepe briše ožiljke od akni

Lako se pravi i provereno je efikasna... Šargarepe  su zbog vitamina A kojim su bogate, izuzetno dobre za negu kože...

4 načina na koja vas soda bikarbona može prolepšati

Predstavljamo vam par načina na koje ćete se prolepšat koristeći blagodeti sode bikarbone.   Utrljajte na lice smesu od sode...

Close