• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Zašto je dobro da jedete suvo grožđe?

10.02.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Suvo grožđe može pojačati seksualni nagon, ali i pomoći kod srčanih problema, anemije, kamenja u bubrezima…

 

Uvrstite suvo grožđe u svakodnevnu ishranu

Suvo grožđe možda i ne izgleda spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje pružaju su ogromne. Sadrži više hranjivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih problema, uključujući gastrointestinalne tegobe, artritis, kamen u bubregu, bolesti srca, anemiju i slično. Donosimo vam šest glavnih zdravstvenih koristi suvog grožđa.

Poboljšava seksualno zdravlje

Svakodnevno konzumiranje suvog grožđa pojačava seksualni nagon. Ono sadrži aminokiselinu arginin koja pomaže u podizanju libida, a samim tim i poboljšanja seksualnog života.

Sprečava rak

Suvo grožđe pruža zaštitu od raka debelog creva, jer sadrži polifenolni antioksidant koji se zove katehin. On štiti organizam od širenja slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora.

Poboljšava varenje

Suvo grožđe je veoma bogato vlaknima i zbog toga pomaže u “čišćenju” probavnog trakta. Čisti toksine i druge vrste otpadnih materija iz gastrointestinalnog trakta i održava zdravlje probavnog trakta.

Poboljšava zdravlje kostiju i zuba

Suvo grožđe pomaže u jačanju zuba i kostiju, jer sadrži kalcijum u velikim količinama. On sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcijuma i stvaranju koštane mase, što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja, kao što je osteoporoza, naročto kod žena u post-menopauzi.

Loading...

Snabdeva nas energijom

Suvo grožđe je odličan izvor energije i veoma je korisno za sportiste. Ono, takođe, može pomoći i onima koji žele da se ugoje. Suvo grožđe sadrži šećere, kao što su fruktoza i glukoza, i daju energiju svima koji ih konzumiraju.

Poboljšavaju imunitet

Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih materija u organizmu, uključujući vitamine i proteine. Na taj način, ono u suštini poboljšava naš imunološki sistem.

Drugima se dopalo i ovo:


pressonline
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Alternativna medicina, Suvo grožđe, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Pet namirnica koje izazivaju nadutost stomaka

Nadutost stomaka i gasovi problem je s kojim se većina nas susreće . Osim stresa i načina života za ove...

Pet načina da sačuvate svoje srce – bez lekova

Iako niste u mogućnosti da promenite neke faktore rizika, kao što je porodična istorija bolesti, pol ili starost, postoje i...

Može li aspirin da izleči erektilnu disfunkciju?

Naučnici sa istanbulskog Univerziteta Medipol, pratili su, u periodu od šest nedelja, 184 muškarca prosečne starosti od 48 godina, od...

Broj zuba otkriva od čega ćete bolovati

Po osmehu i zubima možemo dosta da saznamo o zdravlju. Naime, gubitak zuba povezan je sa stresom kome smo svakodnevno...

Začini koji ublažavaju simptome artritisa

Za artritis nažalost ne postoji lek, ali postoje načini da se ublaže simptomi.   Donosimo vam začine za koje je...

Close