• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Kupi oglasni prostor
  • Powered by Ajaxy
banner ad

Zanimljiv lek za probleme sa zglobovima,artritisom…

12.02.2018. | Postavio Više
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Već neko vreme na svim stranama sveta možemo se susresti sa neobičnim ali efikasnim lekom za probleme sa zglobovima, kostima, teško pokretljivim kolenima, stopalima, vratom itd.

Terapija za koju mnogi tvrde da je čudotvorna sastoji se u korišćenju želatina u periodu od nekoliko nedelja.

Potrebno je da kupite u prodavnici jestivi želatin. Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje pomešate vrhom punu čajnu kašičicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tečnosti. Kako budete mešali smesu ona će postajati gušća. Kada je dobro promešate popijte je ili pojedite ako je gusta.

Koristite toliko tečnosti da kada umešate želatin smesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomešati i sa žitaricama sa mlekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutru i uveče.

Treapija bi trebala dati efekat i smaniti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 nedelje.

Ovaj recept posebno je koristan za starije i manje pokretne osobe ,te ljude koje osećaju bolove pri pokretima i sl.

Želatin je proizvod životinjskog porekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd. Želatin svakodnevno konzumiramo a da toga nismo svesni u različitim prehrambenim proizvodima , želeima, mesnim produktima, mlečnim i hladnim prerađevinama, gumenim bombonama itd. Često je sakriven u ovim proizvodima pod nazivom E441.

Kako starimo ili usled poremećaja ili ishrane naša telo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju više međusobno povezana što je rezultat manje fleksibilnosti. To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja te nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se “zagrejali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti. Ovi sastojci nadoknađuju se putem želatina.

U istraživanjima i preporukama navodi se da je korišćenje želatina osim ovih rezultiralo i sledećim zdravstvenim koristima:

  •  Pomoć pri rastu i boljoj teksturi kose i noktiju
  •  Boljom elsatičnošću tela i kože te smanjenju vidnih tragova starenja na koži
  •  Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna
  •  Istraživanja su pokazala i redukciju u pojavi celulita, pojačanom metabolizmu i znatnom smanjenju sezonskih alergijskih reakcija

Želatin se proizvodi od različitih vrsta životinja a najčešće od svinja ili goveda što bi trebalo jasno biti naznačeno na pakovanju.

Drugima se dopalo i ovo:

 

loading...

avatar
Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Artritis, Kosti, Ortopedija, Osteoporoza, Zdravi saveti, Želatin, Zglobovi, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Komentari su zatvoreni !

Read previous post:
Mucanje

Mucanje spada u grupu poremećaja suprasegmentne strukture govora. Suprasegmentnu strukturu govora sačinjavaju kvantitativne strukture govora kao što su: govorni tok,...

Doručak utiče na plodnost žena

Obilan doručak je u novom istraživanju izraelskih naučnika povezan sa povećanjem plodnosti žena sa sindromom policističnih jajnika.     Sindrom...

Problemi sa začećem, proverite štitastu žlezdu

Štitasta žlezda je najveća endokrina žlezda u našem organizmu.   Smeštena je u prednjem delu vrata, ima oblik leptira i...

Zašto je dobro da jedete suvo grožđe?

Suvo grožđe može pojačati seksualni nagon, ali i pomoći kod srčanih problema, anemije, kamenja u bubrezima...   Uvrstite suvo grožđe...

Pet namirnica koje izazivaju nadutost stomaka

Nadutost stomaka i gasovi problem je s kojim se većina nas susreće . Osim stresa i načina života za ove...

Close