• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Za sve ovo što može da leči ovo ulje sigurno niste čuli!

09.12.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ulje bergamota  ima zapaženo dejstvo u lečenju raznih poremećaja i sprečavanja bolesti.

I to samo ako se jednostavno utrlja nekoliko kapi pod nos.

Zbog svojih antibakterijskih svojstava i sposobnosti uništavanja mikroorganizama, dodaje se i radi uklanjanja neprijatnih mirisa nastalih u proizvodnji preparata u kozmetici.

Naširoko je poznato dejstvo ovog ulja i njegova upotreba „pokriva“ širok spisak poremećaja i smetnji.

Ulje bergamota ima širok spektar dejstava praktično na ceo organizam. Ipak, neki od njih se izdvajaju i čine ovo ulje izuzetno korisnim kod specifičnih stanja i oboljenja.

Antidepresivno dejstvo

Mnoga istraživanja dokazala su da svakodnevno korišćenje ovog ulja čini pogodnim kod lečenja depresije. Pretpostavlja se da je razlog ubrzavanje krvotoka, čemu ovo ulje potpomaže, pa je i organizam svežiji, ima više energije i samopouzdanja.

Regulacija lučenja hormona

Budući da deluje na krvotok, bergamovo ulje pomaže sekreciju žlezdi, regulišući nivo hormona i lučenje u toku dana. Na taj način utiče na niz bolesti izazvanih poremećajem žlezda, od dijabetesa do visokog krvnog pritiska.

Lečenje infekcija

Logično je da svojim antibakterijskim dejstvom ulje bergamota smanjuje infekcije u organizmu, poput infekcija urinarnog trakta, dugoročnih upala i oboljenja creva. Na sličan način deluje i na smirivanje kašlja, smanjujući nivo bakterija i virusa koji ga izazivaju.

Lečenje akni

Budući da smanjuje infekcije, ovo ulje će pomoći u čišćenju lica, kako neki kažu, praktično odmah po korišćenju. Isto tako, dugoročno korišćenje ulja prečišćava pore i tako smanjuje nivo sebuma koji stvara nove akne.

Smanjuje stres i bol

Svojim smirujućim dejstvom ulje bergamota smanjuje svakodnevni stres, a blagotvorno deluje i kod bolova nakon povreda. Odličan je kod glavobolja ili bolova u stomaku, gde je dovoljno koristiti ga za masiranje i već nakon nekoliko trenutaka bol je smiren.

Lečenje stomačnih problema

Stomačnih problema ima puno i njihovi uzroci su različiti, ali ako kažemo da ulje bergamota deluje i na bakterije i viruse i smanjuje bol, ujedno pospešujući lučenje želudačnih sokova, onda je jasno da ono može sprečiti i smanjiti razne bolesti i poremećaje u stomaku, ujedno i smanjiti težinu. Poznato je da takođe uništava i gliste i parazite.

Smanjuje paradontozu

Kao i kod prethodnih, ulje bergamota uništava parazite koji izazivaju infekcije u usnoj duplji, dugoročno smanujući uzročnike paradontoze i karijesa. Isto tako, ono potpomaže regeneraciji tkiva, pa se i uznapredovala bolest može zaustaviti i delimično regenerisati.

Upotreba

Ulje bergamota se najčešće upotrebljava tako što se 2-3 kapi utrljaju pod nos, na slepoočnice, stomak ili na nekom drugom delu tela gde se želi dejstvo. Nije poznato da izaziva probleme kada se dodaje u hranu, ali ukoliko primetite da vam smeta, prestanite sa konzumiranjem. Budući da snižava pritisak, imajte to u vidu ako inače imate nizak pritisak.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Prirodni lekovi, Ulje bergamota, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Problem lenjih creva

Više je razloga koji dovode do problema lenjih creva. Iz tog razloga teško je govoriti o ujednačenom lečenju, ali i...

Kako do negovane kose uz pomoć jedne biljke- Recepti

Ova veoma moćna biljka učiniće vašu kosu veoma mekom i gustom i stimulisaće njen rast. Možete sami da napravite moćan...

Lečenje diskus hernije prirodnim putem

Diskus hernija se u najvećem broju slučajeva javlja kao posledica različitih degenerativnih promena na kičmi, a puno ređe nastaje usled...

Super sirup protiv upale grla i kašlja

Među najdelotvornijim izdvojio se sirup koji kod kuće možete napraviti očas posla. Sve što vam treba je đumbir, jabukovo sirće,...

Začin fantastičan za različite zdravstvene probleme

Ono što je možda manje poznato jeste da je majoran začinska biljka koja ima brojna lekovita svojstva. Pomaže bolje varenje,...

Close