• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Vreme u koje se noću budite otkriva šta nije u redu s telom

08.01.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ako se svaku noć budite u određeno vreme, moguće je da neki od vaših organa ne radi kako treba.

Tradicionalna kineska medicina izuzetno obraća pažnju na protok energije u telu.

Tokom 24 sata, energija se usmerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i obavljali svoj posao kako treba.

Ova dijeta proglašena je najboljom, i to osmu godinu zaredom

Ukoliko se dogodi da energija na bilo koji način bude poremećena, dolazi do medicinskih problema, smatraju Kinezi.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrijte šta to znači: 

21:00 do 23:00

Ovo je vreme kada se endokrini sistem dovodi u ravnotežu, koji je zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, možda ste pod stresom, i muče vas događaji iz tog dana ili ono što vas čeka sutradan. Do blokade energije u endokrinom sistemu može da dođe i ako se ne hranite pravilno, ili jedete prekasno.

23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje na to da vas nešto muči, odnosno da sebi nešto zamerate – možda nešto što ste rekli, uradili, ili je trebalo da uradite, a niste.

To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativnost, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vreme je aktivna žučna kesa koja razgrađuje masnoće u telu, pa buđenje u to doba može da ukazuje na to da konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, tada ste verovatno ljuti i frustrirani, odnosno prepuni negativne energije koja se odražava na spavanje. Svakako bi trebalo da se opustite jer na taj način narušavate procese koji se odvijaju u vašem telu.

Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno obnavlja se. Jetra ispušta toksine, proizvodi molekule neophodne za varenje, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako sa njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

3:00 do 5:00

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ukoliko se posmatra duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu ne mogu da se odvijaju pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može da ukazuje na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

5:00 do 7:00

U ovo vreme je aktivno debelo crevo, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno, ili da imate naviku da jedete nezdravu hranu, punu štetnih materija.

B92
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Bolesti, Hrkanje, Mesečarenje, Prirodni lekovi, Psihološke bolesti

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Prirodno rešenje za lečenje gastritisa

Gastritis je upala sluznice želuca koju može uzrokovati prekomerno nakupljanje žuči, lekovi, autoimune bolesti, nepravilna ishrana, preterano konzumiranje alkohola i...

Doterajte liniju uz ovo voće

Dijeta sa jabukama smatra se nestandardnom zato što nije toliko rigorozna kao obična dijeta s jabukama tokom koje se tri...

Ova dijeta proglašena je najboljom, i to osmu godinu zaredom

Američki stručnjaci objavili su listu najboljih i najgorih dijeta koje se trenutno savetuju. Vrlo popularna dijeta "Daš" proglašena je osmu...

Prirodno rešenje za probleme sa želucem

Prema narodnoj medicini, jedno od najboljih prirodnih sredstava za želudačne probleme je kim. Kim je začin koji hladi i uravnotežuje...

Jedite kiseli kupus a evo i zašto

Kiseli kupus ima brojne zdravstvene koristi, s obzirom na to da ima dovoljnu količinu vitamina C i K, dovoljno vlakana,...

Close