• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Vratite krvni pritisak u normalu: Za 5 minuta, bez lekova!

18.02.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izleči bolest


Gotovo svaki čovek se ponekad nađe u situaciji da mu je pritisak povišen. Pod uticajem stresa ili prekomerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvni sudovi sužavaju stvarajući pritisak.

Znate li šta u tim trenucima treba učiniti da regulišete pritisak? Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. Ali, pitanje je kako to učiniti.

Tajna kineske medicine otkriva da se pritisak može regulisati za svega pet minuta i to bez lekova. Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva.

Ako negde u organizmu nastaje zastoj u krvotoku, onda na tom mestu počinje razvoj bolesti.

I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izleči bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

 


U ovom slučaju se radi o dve tačke.

Tačka broj jedan
Ovo čak nije ni tačka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimetnim pokretom ruke od gore nadole, jedva dodirujući vrhovima prstiju. Ponovite 10 puta s jedne strane, pa pređite na drugu, isto 10 puta.

Tačka broj dva
Ova tačka se nalazi na delu lica u nivou ušne resice na udaljenosti pola centimetra od uva u pravcu prema nosu. Ovu tačku treba masirati vrhovima prstiju po jedan minut s obe strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smeru kazaljke sata ili u suprotnom smeru. Važno je da imate osećaj pritiska na određenu tačku.

Posle ovog jednostavnog tretmana krvni pritisak bi trebalo da se spusti i opet bude normalan.

Srodni članci:

 

Stil/Kurir
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Nizak krvni pritisak, Povišen krvni pritisak

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Biljka koja ubija sve vrste bakterija

Majčina dušica je biljka koja ima značajna antivirusna, antibakterijska, antigljivična, antibiotska, dijuretska, antispastična, ekspertorantska i antiseptička dejstva koja su izuzetno...

Poboljšajte zdravlje vaših očiju ovim lekom

Ukoliko želite da izbegnete lekove ili operaciju, isprobajte ovaj prirodni recept koji će vam pomoći da poboljšate vaš vid i...

Biljka koja čuva vid…

Bamija je biljka koja se koristi za mnoge vrste dijeta, a pored toga ima još niz povoljnih svojstva koje pozitivno...

Super maska protiv starenja kože lica

Maska od brusnice spada među najblagotvornije kada je u pitanju lepota! Čuvajte brusnice koje vam ostanu nakon kuvanja, jer možete...

Provereni pripravci za bolno grlo

Predstavljamo vam prirodne pripravke kojima su naše bake lečile bolno grlo. Napitak od žalfije Prepeći 2 kašike šećera. Kad dobije...

Close