• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Topla voda dokazano odlična za probavu,kožu…

19.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Voda je izvor života i zdravlja, pa ne čudi da svakog dana treba da popijemo šest do osam čaša vode kako bismo održali zadovoljavajući nivo hidratantnosti.

 

Ako vodu prokuvate pa ispijate u toplom ili vrućem obliku u telo unosite napitak bez teških metala i drugih štetnih sastojaka koji se mogu naći u vodi iz česme, a koji se nakupljaju u organizmu i uzrokuju veliki niz problema. Evo kakav sve uticaj ima topla ili vruća voda na vaše telo.

Čisti kožu: Ispijanje jedne šolje tople vode svakog dana iščistiće vam kožu, pa se ovo posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa aknama, ali i sa isušenom kožom u zimskim danima.

Opušta mišiće: Topla voda dokazano opušta mišiće, pa se njeno ispijanje posebno preporučuje devojkama koje imaju jake menstrualne grčeve.

Podstiče probavu: Ujutru pre jela i pola sata nakon obroka šolja vruće vode podstiče probavu, pa će vas rešiti problema sa nadutošću i bolnim nakupljenim gasovima.

Loading...

Pomaže kod infekcija: Ispijanje vruće vode na prazan želudac pomaže kod mokraćnih infekcija, i smanjuje gorušicu.

Pojačava cirkulaciju: Redovno ispijanje tople vode pojačava cirkulaciju, znojenje i izbacivanje toksina iz tela čime se rasterećuje rad jetre i bubrega.

Ubrzava metabolizam: Ako popijete šolju vruće vode sat vremena nakon obroka ubrzaćete metabolizam i podstaći sagorevanje kalorija.

Pomaže kod astme: Redovno konzumiranje vruće vode pomaže kod astme i štucanja, a daće vam i dodatnu snagu kad patite od prehlade ili kašlja.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Akne, Apotekar u kući, Astma, Bronhitis, Kašalj, Menstruacija, Metabolizam, Prehlada, Probava, Voda, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Način na koji možete sprečiti pojavu dijabetesa

Nedostatak fizičke aktivnosti i potrošnje kalorija, gojaznost, slatka i masna hrana, neki su od uzroka koji dovode do dijabetesa, od...

Osteoporoza “tihi kradljivac kostiju”

Osteoporoza je progresivna metabolička bolest kostiju, koja se karakteriše smanjenjem mineralne gustine (mase) kosti (gubitak kalcijuma iz kosti). To dovodi...

Evo šta blitva čini za vaše zdravlje

Ova, jedna od najzdravijih vrsta lisnatog povrća nema veliku energetsku vrednost, ali ima odličnu kombinaciju tradicionalnih vitamina i minerala, fitonutrijenata...

Prirodni lek za srce

Ovaj prirodni lek za srce pokazao se kao veoma delotvoran kod svih srčanih tegoba. Koristi se kada osetite bilo koje...

Zova- lek kojim lečite mnoge bolesti

Zova ili bazga je grm  ili stablo s raširenim drvenim granama, punih bele srčike. Kora je bledosmeđe boje i bradavičava....

Close