• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Super recepti za dobru probavu

12.07.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Predstavljamo vam recepte  koji će regulisati vašu probavu.

Pije se 40 dana po tri puta dnevno, na prazan stomak, u podne i uveče po šoljica čaja od belog sleza s medom (Althaea officinalis L). Uzme se 20 g sleza na pola litre vode, 12 sati drži potopljeno da u istoj vodi proključa, onda se pridodaju još 2 kašike meda i kuva se 5 min. Tim se probava izvanredno popravlja.

Probavu takođe izvrsno popravlja i bosiljak (Ocimum basilicum L)

Uzme se jedna boca, napuni se do polovine bosiljkom, lišćem i cvatom, dolije se vinom i ostavi 8 dana. A može se po nuždi već i za dan-dva upotrebiti. Na 2/3 ovog vina doda se 1/3 dobrog ulja i pije 40 dana po 3-4 velike kašike.

Dobro sredstvo je i sledeće…

Uzme se 75 g isitnjenog korena od velikog kravljaka (Carlina acaulis L) i kao olovka debelog korena od lincure (Gentiana lutea L), 75 g isto usitnjenog na 1 bocu rakije i ostavi 5-8 dana. Iscedi se i doda 1/4 litre meda i dobro razmuti. Od te rakije uzeti dnevno po 1 malu kašiku u vodi.

Loading...

Protiv tvrde stolice i za dobru probavu

Mesec dana treba stavljati svaku večer u čistu posudu po 15 dag sveže pitome metvice ili 5 dag suve u litru vode i to kuvati u čistom sudu dok se pola ukuva. Tada skinuti s vatre, ohladiti, procediti u čisto staklo, začepiti i otpočeti na prazan stomak piti po 1 malu kafenu šoljicu i dalje svakog sata po 1 malu šoljicu dok ima uvarka.

Pored ovih pripravaka koristite i ovu hranu: ječam, pšenica, pirinač, testenina, makaroni, karfiol, kelj. Meso pileće, jagnjeće i teleće. Sve dobro skuvano, ne puno slano. Mleko kuvano i pravi maslac. Dvopek, pogače i grambrot (hleb od prekrupe).

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Prirodni lekovi, Probava, Zdravi saveti, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Način na koji da se zaštitite od vaginalnih infekcija

Ukoliko na vreme prepoznate simptome vaginalnih infekcija to će vam pomoći da se lakše izborite sa njima, kao i da...

Namirnice koje će vam ublažiti opekotine od sunca

Predstavljamo vam neke od namirnica koje će ublažiti opekotine i smanjiti bol. Krompir Nije baš idealno rešenje ako pokušavate izgubiti...

Ove namirnice su mnogo štetnije za srce nego holesterol

Konzumiranje hrane koja je dobra za srce do sada je bilo prilično jednostavno. Izbegavajte hranu s puno holesterola i soli...

Izbelite zube uz ove savete bez da ih oštetite

Ispod gleđi, koju čini tvrdi spoljni beli deo zuba, nalazi se dentin koji je mekan. Tokom vremena, kako gleđ postaje...

Biljka koja provereno najbolje neguje našu kožu

Dokazano je da neven stimuliše stvaranje novih ćelija u površinskim slojevima kože i da dovodi do zarastanja rana. Deluje i...

Close