• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Sprečite probleme sa zglobovima na vreme- Saveti

27.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dokazano je da više od 70% odraslih osoba ima stalne ili povremene probleme i bolove u zglobovima, odnosno mišićima.

Zbog toga i svakodnevni, najjednostavniji pokreti mogu predstavljati velike probleme.

Najčešći uzrok su reumatske bolesti, osteoartritis, sportske ozlede, smanjena fizička aktivnost i povećana težina. Bol u kolenu najviše se javlja, a zatim bol u ramenu i kuku. Neprijatan bol može zahvatiti svaki deo tela, od ramena pa sve do članka. S godinama zglobovi bole sve više i jače.

Kako biste sprečili ili barem ublažili te bolove, potrebno je na vreme promeniti loše životne navike, odnosno početi voditi zdrav život. Važno je s tome početi već u ranoj mladosti, kako se kasnije takva vrsta komplikacije ne bi ni pojavila.

Izuzetno je važna fizička aktivnost, koja je danas zbog mnogih naših obaveza, manjka slobodnog vremena i nedostatka energije znatno smanjena. Zapostavljena je i zbog toga većina ljudi danas vreme provodi ispred televizora, kompjutera, umesto da se bavi rekreacijom i sportom.

Hodanje, trčanje, plivanje, planinarenje, rolanje, ples, vežbanje u fitness centru samo su neke od fizičkih aktivnosti koje mogu biti korisne kod prevencije tegoba sa zglobovima. Vrste vežbi zavise uglavnom od afiniteta pojedinca. Na taj se način održava pokretljivost zglobova, a ujedno i zaštita od različitih deformacija.

Loading...

Što je duži životni vek, to su veće mogućnosti za bolesti zglobova. Bržem starenju, propadanju zglobova pridonose i loše životne navike. Povećana telesna težina, nikako se ne sme zanemariti kao bitan faktor rizika. Naime, višak kilograma predstavlja veliko opterećenje na zglobove zbog čega oni slabe i tada se javljaju bolovi.

Danas se sve više pažnjet posvećuje nutritivnom pristupu lečenja zglobova, odnosno primeni prirodnih preparata. Najpre, su to preparati koji imaju značajnu korist što se tiče ublažavanja problema sa zglobovima, odnosno bolova kod mirovanja, kretanja, ukočenosti ili smanjene pokretljivosti.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Reumatska obolenja, Zdravi saveti, Zglobovi, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Cvet trešnje pospešuje zdravlje kože

Crvena i iritirana koža nije samo estetski problem. To može uzrokovati dugoročna oštećenja kože. Koža je najveći organ i otkriva...

Sa ovim do jačih kostiju

Predstavljamo vam preparat po receptu koji sadrži namirnice koje posebno povoljno utiču na čvrstinu kostiju. Sastojci: 10 kašika lanenog semena...

Izborite se sa alergijama u proleće- Saveti

Cvetanje biljaka u proleće uzrokuje mnoge alergijske manifestacije, počevši od polenske kijavice, sa kojom se suočava oko 90% ljudi. Jaja...

Provereni pripravci za regulisanje holesterola

Da li je dovoljno samo promeniti ishranu ili nije na odmet koristiti se i određenim suplementima? Da bi osobe koje...

Zdravstvene prednosti čaja od đumbira

Đumbir je jedan od najrasprostranjenijih začina u svetu. Ima neobičnu aromu, ali je svi gotovo odmah prepoznajemo. Đumbir ima odlična...

Close