• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Smanjite rizik od nastanka demencije na ovaj način

18.01.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Osim vitamina C, sok od pomoranže sadrži i mnogo drugih sastojaka koji štite mozak, otkrili su naučnici Univerziteta u Bostonu, istražujući kako konzumiranje voća i povrća utiče na pojavu i razvoj nekih neuroloških oboljenja.

Studijom, koja je trajala 20 godina, obuhvaćeno je 28.000 muškaraca, a rezultati pokazuju da su pripadnici jačeg pola – koji su svaki dan pili malu čašu soka od pomorandže – imali 47 odsto manji rizik za razvoj problema sa pamćenjem, praćenjem instrukcija ili snalaženjem u poznatim područjima, koji mogu da budu rani pokazatelji pada aktivnosti mozga i demencije.

Ishrana bogata antioksidansima kod njih je sprečila drastičnu degeneraciju mozga,do koje dolazi starenjem ćelija. U isto vreme, sprečava se nagomilavanje štetnih molekula ali i čuva potreban dotok krvi do mozga, naglašavaju naučnici.

Nutricionisti naglašavaju da je najbolje konzumirati sveže voće, zatim, ukoliko je to neophodno, sveže samleveni plodovi uz dodatak vode, a ako želite da uživate u soku obavezno ga malo razblažite vodom.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Pomorandža, Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.