• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Saznajte zašto bi trebalo svake godine da se vakcinišemo protiv gripa

10.01.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Postoji dobar razlog zašto bi svake godine trebalo da se vakcinišemo protiv gripa. Naime, svaka nova vakcina smanjuje rizik od komplikacija izazvanih gripom, pokazali su rezultati španske studije.

Rezultati studije Instituta za javno zdravlje u Pamploni, koja je obuhvatila 65 ljudi, pokazali su da su oni koji su se vakcinisali svake godine imali dvostruko veće šanse da preventivno deluju na komplikacije koje bi grip mogao da izazove.

“Pacijenti koji su se vakcinisali automatski su sprečili nekoliko ozbiljnih i fatalnih infekcija koje izaziva grip, za razilku od pacijenata koji to nisu učinili ili to ne čine redovno“, pišu doktor Icijar Kasado i doktor Hesus Kastilja u svojoj studiji.

Doktor Dejvid Topam sa Univerziteta u Ročesteru podržava studiju objavljenu u magazinu “Canadian Medical Association”, navodeći da se od gripa razboljevamo u proseku na tri do pet godina.

Loading...

“Vaš organizam ima vremena da oslabi. Vakcinisanje svake godine jača vaš imunološki sistem“, kaže on, i objašnjava da svaka vakcina stimuliše produkciju antitela i T-ćelija (tip limfocita) kako bi se organizam bolje branio od infekcije. Redovna vakcinacija takođe podstiče proizvodnju T-ćelija.

 

Mnogu su čitali i ove tekstove:

B92
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , ,

Kategorija: Grip, Virusi

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Efikasni prirodni lekovi protiv opadanja kose

Iako rast i opadanje kose idu jedno uz drugo, gubitak kose uveliko zavisi od svakodnevnog stresa i gena. Ukoliko imate...

Saveti kako da održite krvni pritisak pod kontrolom

Saznajte kako da držite pritisak pod kontrolom bez upotrebe lekova. Jedite bademe Bademi sadrže veoma male količine natrijuma, što je...

Zaboravite na vijagru, stiže efikasnije rešenje za muškarce

U pitanju je tečni eksploziv, koji je toliko nestabilan da bi samim ispadanjem na pod mogao da vas digne u...

Eliksir zdravlja: Leči srce i kožu, poboljšava varenje

Ukoliko tragate za efikasnim prirodnim lekom za varenje, srčane probleme, kosu, kožu ili mršavljenje, obavezno dodajte vašoj ishrani laneno ulje....

Vreme u koje se noću budite otkriva šta nije u redu s telom

Ako se svaku noć budite u određeno vreme, moguće je da neki od vaših organa ne radi kako treba. Tradicionalna...

Close