• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Savršeno za kožu i ublažava stres

22.01.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dve klementine dnevno obezbeđuju preporučenu dozu vitamina C.

Pored askrobinske kiseline, sadrže i beta karoten, pa su dobre i za vid. Tu se i proteini, minerali, vlakna, ugljeni hidrati, masti i pregršt drugih vitamina (A, D, K, E, B6 i B12). Deca ih rado jedu, jer nemaju koštice.

Miris klementina stimuliše telo da oslobađa serotonin (hormon sreće), što deluje umirujuće, poboljšava san i ublažava stres.

Ako se sok ove voćke nanese na lice, uništiće bakterije koje izazivaju bubuljice.

Klementina je i odličan izvor antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale. Zbog toga je odlična za regeneraciju i revitalizaciju telesnih ćelija, čime se poboljšava imunitet.

Obezbjeđuje odgovarajući balans kiselina u telu, pospešuje umne aktivnosti, smanjuje nivo holesterola, održava telesnu težinu, ublažava digestivne probleme.

Osim toga, moguće je preventivno delovati konzumiranjem ove voćke na pet najčešćih bolesti današnjice.

Prevencija raka

Vitamin C i antioksidansi jačaju imunitet. Usled slabljenja imuniteta organizam postaje podložniji nastanku raka i brzom širenju maligne bolesti.

Prevencija moždanog udara

U najvažnije elemente koji se nalaze u klementini ubrajaju se minerali, a među njima su cink, magnezijum i kalcijum. Sve ove prirodne supstance mogu aktivno da smanje rizik od moždanog udara.

Prevencija srčanog udara

Plod ove voćke pun je kalijuma, minerala koji čuva zdravlje srca, podstiče bolju cirkulaciju krvi i oslobađa je od nagomilanog holesterola.

Prevencija gestacijskog dijabetesa

Gestacijski dijabetes nastaje kada hormoni u toku trudnoće ometaju sposobnost tela trudnice da koristi insulin kao hormon koji pretvara šećer u energiju. Konzumiranje klementina tokom trudnoće može pomoći, jer ovo voće u sebi ima nizak nivo prirodnog šećera koji je sasvim dovoljan za ishranu u periodu drugog stanja.

Prevencija kamena u bubregu

Klementine sprečavaju pojavu kamena u bubrezima, jer obezbeđuju ravnotežu soli kristala u bubrezima i uništavaju ih pre nego što se pretvore u kamenje.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Ova žitarica čini čuda za naš organizam

Semenke ove biljke sadrže visoku količinu esencijalnih masnih kiselina neophodnih za zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, ali i nervnog sistema...

Smanjite rizik od nastanka demencije na ovaj način

Osim vitamina C, sok od pomoranže sadrži i mnogo drugih sastojaka koji štite mozak, otkrili su naučnici Univerziteta u Bostonu,...

Super rešenje za grčeve u nogama

Grčevi u nogama, ukočenost, bol i slaba cirkulacija koji nastanu zbog predugog sedenja, osim kretanjem, uspešno se rešavaju i eteričnim...

Ruski recept od 2 sastojka: Uklanja bore, staračke pege i strije

Potpuno prirodan, jeftin i dostupan svima.   Nakon 25 godina pronađen je tajni recept za gel koji rešava mnoge probleme...

Uz ove napitke imaćete više energije

Kada ste iscrpljeni i nemate snage ni za šta, ovi napitci će vam vratiti energiju. Razbudite se kombinacijom limuna, pomorandže, mandarine,...

Close