• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Sačuvajte srce zdravim uz ovaj prirodni lek

23.06.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Iako je moderna medicina jako napredovala u lečenju srca, kod obolenja kao što je staračko slabljenje srca i srčanog mišića ni do dan danas ne postoji adekvatan lek.

Za ovaj i ostale probleme sa srcem preporučujemo vam verovatno najdelotvorniji prirodni lek: tinkturu od gloga. Kao altrenativu možete koristiti i čaj od gloga.

Ova tinktura je odlična za jačanje srčanog mišića. Trebate je koristiti da bi učinili svoje arterije i celokupni kardiovaskularni sistem zdravim. Odlična je i za osobe koje već imaju problema sa pritiskom, arteriosklerozom, anginom pektoris ili kod srčanih mana i nervoze srca. Preporučujemo je i našim čitaocima kao isprobano ekifasnu terapiju prilikom osećaja nelogode, lupanja i preskakanja srca. Tinktura efikasno utiče i na umirenje nerava, odnosno kod stresa i lošeg osećaja u grudima i srcu izazvane psihičkim problemima. Dobra je i za prevenciju za one koji trenutno nemaju nikakve simtoma ali brinu za svoje zdravlje i žele ojačati svoje srce.

Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. Za tinkturu su vam potrebni cvetovi i listovi gloga. Kako glog cveta u proleće pravo je vreme da ga uberete ili nabavite. Tinkturu je najbolje praviti sa 96% medicinskim alkoholom ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmerite 20 g cvetova i listova gloga, iseckajte ih i prelijte sa 1 dcl alkohola. Naravno ukoliko želite više tinkture srazmerno povećajte količine ( 40 g biljke na 2 dcl alkohola itd).

Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoje 3 nedelje na sobnoj temparaturi. Nakon toga procedite dobijenu tinkturu koja je spremna za upotrebu. Tinktura se uzima 3-4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, pre jela na prazan stomak.

Važno je napomenuti da najbolje rezultate za srce i posebno na jačanje srčanog mišića ova tinktura gloga daje nakon tri meseca korišćenja. Imajte to u vidu prilikom pravljenja tinkture tako da odmah koristite meru od najmanje 3 dcl sa 60 grama biljke kako bi imali dovoljne zalihe za duži period. Za prevljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se pre potapanja u alkoholu zdrobe. Plodovi se beru u jesen.

Loading...

Osim tinkture za lečenje svih problema sa srcem, krvnim pritiskom i nervozom može se koristiti i čaj. Čaj redovnom i čestom upotrebnom takođe može u vremenskom periodu od par meseci pozitivno delovati na navedene probleme.

Za čaj se mogu koristiti cvetovi, listovi i plodovi. Za jednu šolju čaja uzima se jedna čajna kašika bilo kog dela ili kombinacije delova biljke. Potrebno je piti 2-3 šoljice čaja na dan postepeno u gutljajima. Čaj se koristi prema potrebi za lakše probleme, odnosno duži vremenski period za teže slučajeve.

Svi problemi sa srcem tretiraju se čajem ili tinkturom gloga vrlo uspešno: glog jača i reguliše rad srca, aritmije, oštećenja i slabljenje srčanog mišića posebno u starosti za što inače klasična medicina nema adekvatan lek, kod arteroskleroze, angine pectoris, pseudo engine pectoris, kod problema sa srcem uzorokovanih stresom, kod oscilacija krvnog pritiska , kod visokog i niskog krvnog pritiska, kod srčanih zalisaka. U staroj narodnoj medicini čaj i tinktura gloga koriste se i kao sredstvo protiv starenja, problema i smetnji u klimakteriju, upale pluća, bronhitisa i epilepsije.

Preporučujemo korišćenje tinkture ili čaja od gloga na navedeni način u trajanju od barem 3 meseca svakodnevno za optimalne rezultate posebno kod starih ljudi sa slabim srcem. Tinturu i čaj možete nesmetano nastaviti korisiti i nakon ovoga perioda.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Bolesti srca i krvnih sudova, Prirodni lekovi, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Evo šta podstiče pojavu sala na stomaku

Bilo bi dobro kada bi znali koje namirnice treba izbaciti iz svakodnevnog života kako ne bi imali problema s povećanom...

Saznajte koliko je dinja zdrava za vašu kožu

Sve vrste voća su odlične za zdravlje i lepotu kože. Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija dinje tokom njene sezone...

Pre nego što uzmete lubenicu saznajte ovo

I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita...

Ovo bi trebalo da znate o kondilomima

U letnjem periodu povećan je rizik od dobijanja polnih infekcija, zato se zaštitite na vreme. Polne bradavice se prenose lako...

Razlog zašto vas često bole kolena

Ako često osećate bolove u kolenima, svakako obratite pažnju na sledeće moguće uzročnike. Gojaznost Vaša kolena osećaju pritisak koji je...

Close