Rešenje za helikobakter pilori

274

Virusi izazivaju najviše infekcija gastrointestinalnog trakta, mada su i bakterijske infekcije veoma česte. Ljudi često ovakve infekcije označavaju kao “trovanje hranom”.

he

Helikobakter pilori je vrsta bakterije koja živi u probavnom traktu. Ona se dovodi u vezu sa nastankom zapaljenja želudca (gastritisa), čira dvanaestopalačnog creva, ređe želudca. Ponekad ova vrsta infekcije može da dovede do raka želudca.

Smokve u maslinovom ulju su najefikasniji lek za bakterije u želudcu. Uzmite nekoliko smokvi i isecite ih na četvrtine, zatim ih stavite u šerpu i prelijte hladno ceđenim maslinovim uljem.

Ostavite ih da odstoje oko 40 dana, a nakon toga uzimajte kašičicu ovog leka svakog jutra na prazan stomak. Ako vam je hitno potrebna terapija i ne možete da čekate 40 dana, onda napravite dve tegle i koristite ih nakon 7 dana. Takav lek će možda imati manje lekovitih svojstava, ali ipak će biti koristan.

Prilagodite svoju ishranu terapiji

Konzumirajte samo kuvanu hranu, bez mnogo začina, pokušajte da izbegavate ljute začine. Nemojte konzumirati kiselo. Takođe, izbegavajte masno meso, pre svega prerađene mesne proizvode. Pripremajte hranu koristeći hladno ceđeno maslinovo ulje.

Ova kombinacija je veoma dobra i za druge bolesti, recimo za lečenje hemoroida, opstipacije, neplodnosti, crevnih oboljenja, astme, bronhitisa, itd.

Helikobacter pylori

Komentari su zatvoreni..