• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Rešenje za upalu mokraćnih kanala- prirodni recept

01.06.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Najveći broj infekcija urinarnog trakta su infekcije bešike.

Infekcije bešike obično nisu opasne ukoliko se blagovremeno leče. Ako se bolest zapusti infekcija bešike može se proširiti na bubrege. To je već ozbiljan problem koji može dovesti do trajnog oštećenja bubrega.

Takodje je opasna hronična upala urinarnog trakta koja se uglavnom razvija zbog neadekvatnog lečenja akutne upale. Ukoliko se često javlja i dugo traje može zahvatiti i druge organe, kao što su na primer jajnici. Zato odmah treba upotrebiti sva sredstva za lečenje upale da ne bi došlo do kompikacije bolesti.

Prirodni lekovi za upalu mokraćnih kanala u tom slučaju zaista mogu dosta pomoći.

Čaj od peršuna

Čaj od peršuna je vrlo dobro sredstvo za lečenje inficiranih mokraćnih kanala jer ima diuretičko dejstvo i ispira bakterije iz urinarnog trakta.

Uvin čaj

Uvin čaj se iz dva razloga svrstava u efikasne prirodne lekove za upalu mokraćnih kanala nastalu pod uticajem škodljivih bakterija. Prvi je što ova biljaka podstiče izlučivanje mokraće a drugi zato što ima antibakterijsko dejstvo. Pri tom treba znati da se uvin čaj pije sa dodatkom sode bikarbone (na jednu šolju čaja stavlja se pola kašičice sode bikarbone), zbog toga što uvin čaj ima svoje urološko dejstvo samo u alkalnom urinu. A alkalno je suprotno od kiselog. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14. Od 0 do 7 je kiselo stanje, a od 7 do 14 alkalno. Neutralna zona je 7. Da bi se izbeglo kiselo stanje urina za vreme terapije uvinim čajem izbegavati kiselu hranu i napitke.

Uvin čaj priprema se tako što se jedna kašika čaja prelije sa 2,5 dl ključale vode, nakon 15 minuta procedi, doda 1/2 kašičice sode bikarbone i pije. Preporučena dnevna doza čaja je 3, najvise 4 šolje. Ne treba ga piti duže od 4-5 nedelja u periodu od jedne godine. Preterano duga upotreba uvinog čaja je štetna za organizam i nikako nije za žene za vreme trudnoće i dojenja.

Čajna mešavina protiv upale mokraćnih kanala

  • 20 g breze
  • 20 g žalfije
  • 20 g rastavića
  • 20 g medvedjeg groždja (uve)
  • 20 g belog sleza

Beli slez odvojeno od drugih biljaka natapati u hladnoj vodi 8 sati (preko noći). Ujutru procediti, pa čaj lagano zagrejati.

Iste večeri, ostalo bilje pomešati, uzeti 5 kašika čajne mešavine i preliti je sa 1 l ključale vode, ostaviti preko noći i ujutru procediti. Dodati čaj od belog sleza, znači sjediniti tečnost dobijenu od svih biljaka. Podeliti čaj u 5 jednakih doza i piti u toku dana, u razmacima od po nekoliko sati.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Infekcije mokraćnih puteva, Prirodni lekovi, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Bolest koja se dodaje na spisak, a svi smo joj izloženi

Od 2022. godine premorenost od posla biće i zvanično bolest od koje ćemo se lečiti i zbog koje ćemo ići...

Ovo ulje usporava proces starenja, smanjuje stres i deluje stimulativno

Moćna lavanda može mnogo toga i zato je uvek treba imati uz sebe, ističu aromaterapeuti. Petominutno udisanje mirisa esencijalnog ulja...

Ovo su najčešće zablude o depresiji

Upoznajte ih, pa ćete znati šta zaista treba da radite i kada je vreme za posetu lekaru. Znak jednakosti između...

Super napitak za zdravu jetru

Jetra može da sadrži bezbroj kamenčića koje zvanična medicina ni najsavremenijim metodama ne može da otkrije. Hronični umor, iscrpljenost, problemi...

Lekoviti sok čuvarkuće

Čuvarkuća sadrži tanin, biljnu sluz, masno ulje, smolu, kalcijev malat, mravlju i jabučnu kiselinu. Moderna istraživanja potvrdila su da poseduje...

Close