>

Razlozi zašto je ovaj sok toliko zdrav

1


Sok od kiselog krastavca sadrži natrijum, kalijum i vodu koji su važni za hidrataciju.

Ako osetite žeđ,umesto obične vode, probajte popiti sok kiselih krastavaca koji će vas trenutno osvežiti i napuniti zdravim sastojcima.

Fantastičan je za oporavak od vežbanja

Voda je obično sve što će vam trebati pre i za vreme vežbanja, ali ako stvarno naporno trenirate, poput profesionalnih sportista, trebaćete nadoknaditi izgubljene elektrolite. Sok od kiselih krastavaca je tečnost za oporavak i za nadoknadu elektrolita izgubljenih tokom velikog znojenja. Osim toga, pomaže i kod grčenja mišića nakon vežbanja .

Bogat probioticima

Sok od kiselih krastavaca magično deluje na vaša creva. Obzirom na to da su kiseli krastavci fermentirani oni u organizmu navlače probiotike koji pospešuju probavu.

Izvor vitamina i antioksidansa

Sok od kiselih krastavca posebno je dobar izvor vitamina A i E te sadrži antioksidanse u tragovima, koji pomažu u zaštiti vašeg tela i njegovih ćelija od štetnih molekula i jačanju imuniteta.

Loading...

Pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi

Sok od kiselog krastavca može vam pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi. Studije su pokazale da su pojedinci oboljeli od dijabetesa tipa 2 pre konzumacije soka od kiselih krastavaca imali smanjene vrednosti šećera u krvi. Za poboljšane vrednosti nakon konzumacije soka od kiselih krastavaca bilo je odgovorano sirće koji se nalazi u soku. Iako, sam sok nije direktno odgovoran, sigurno biste radije popili ovaj sok od čašice kiseline.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Read previous post:
Zbog ovih razloga ovo voće ćete jesi svaki dan

Pored toga što je 90% bogata vodom saznajte zašto je još lubenica korisna i zdrava.  Jedno parče lubenice pruža čak...

Ovi razlozi će vas naterati da jedete masline

Masline su voće od kojeg se pravi najpopularnije i u svetu najčešće upotrebljavano jestivo ulje. A od samog ploda možete...

Lekovite strane belog luka za koje još niste čuli

Verovatno je suvišno reći da je beli luk (Allium sativum) od davnina poznat kao vrlo moćan prirodni lek. Na prvom...

Evo zašto bi trebalo više da jedete kupine

Kupine se ubrajaju u superhranu, prvenstveno zbog vrlo lekovitih antioksidansa, kao što su antocijani, vitamin C, vitamin E, elaginska kiselina...

Krema koja sprečava starenje kože lica

Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto...

Close