• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Provereni recepti koji leče miome na materici

16.09.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ovo su proverena prirodna rešenja koja su mnogima pomogla da se miomi smanje pa čak i sasvim da nestanu.

Miomi na materici su benigne izrasline (tumori) koji se javljaju kod žena u reproduktivnom dobu najčešće između 35. i 50. godine i to neretko posle i u toku trudnoće. Miomi su česta pojava i smatra se da tri od četiri žene nekad u svom životu imaju miome. Veoma retko se desi da pređu u kancer.

Simptomi koji se najčešće javljaju su:

  • pritisak i bol u karlici
  • otežano i učestalo mokrenje
  • produžene i obilne menstruacije ( traju duže od sedam dana)
  • bolovi u nogama i leđima
  • zatvor stolice
  • bol pri polnom odnosu

Čaj od belog sleza i žalfije

Dve supene kašike sitno iseckanog cveta belog sleza, lista žalfije, po jednu kašiku lista kupine, koprive, cveta kamilice, cveta zove, cveta i lista kantariona, hajdučke trave i vrbine kore zajedno izručite u 1,8 l ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji 90 minuta. Procedite, prohladite i zasladite po želji medom.

Ovaj čaj za miome se pije po 2 dcl pred doručak, ručak ,večere i pre spavanja. Lekoviti napitak kombinujte sa pečenim nakiselim jabukama i medom koji treba jesti ujutru i predveče. Terapija traje 10 dana, pa se pravi pauza od takođe 10 dana.

Čuvarkuća i med

Najpopularniji i neprevaziđen prirodni lek .

300 g listova čuvarkuće oprati, umotati ih u suvu krpu da sa njih upije ostatke vode i samleti u blenderu ili mašini za mlevenje mesa. Drvenom ili plastičnom kašikom čuvarkuću pomešati sa 300 g meda, da se dobije ravnomerna smesa. Već na početku mešanja listovi čuvarkuće počinju da u medu otpuštaju svoj sok, tako da ukupna tečnost u kojoj se nalaze postane ređa od meda.

Nakon mešanja smesu sipati u staklene tegle, zatvoriti poklopcima, obmotati ih folijom ili tamnim papirom radi zaštite od svetlosti i ostaviti da odstoje u frižideru sedam dana. Za to vreme poželjno je 2-3 puta smesu promešati, jer će se na vrhu blago zgusnuti, a u donjim slojevima biti ređe gustine.

Ova količina će biti dovoljna za 20-tak dana lečenja. Čuvarkuća i med kao lek uzimaju se tri puta dnevno po jedna kašika i to jedna kašika ujutru na prazan stomak i nakon toga pola sata ne treba ništa jesti niti piti, zatim jedna kašika između ručka i večere (najmanje 2 sata posle ručka i najmanje pola sata pre večere) i jedna kašika pre odlaska na spavanje.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Čuvarkuća, Miomi, Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Žene, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Simptomi i lečenje akutnog gastroenteritisa kod dece

Akutni gastroenteritis je vodeći uzrok morbiditeta dece. To je druga najznačajnija akutna bolest dečije dobi. Često je prenošenje infekcije preko...

Hematurija-Simptomi i lečenje

Ukoliko je u pitanju krvarenje zbog tumora parenhima bubrega i gornjeg urotelijuma sa formiranjem koaguluma, prvo se javlja krvarenje a...

Adisonova bolest-Simptomi i lečenje

Brojni su uzroci nastanka Adisonove bolesti najčešće se javlja autoimuna Adisonova bolest (organizam pravi antitela protiv kore nadbubrežne žlezde), i...

Hronično zapaljenje krajnika- Simptomi i lečenje

Hronično zapaljenje krajnika ( Hronični tonzilitis palatinalnih tonzila) prepoznaje se ili kao akutizacija hronične bolesti, uz odgovarajuće upalne simptome (povišena...

Usporen rad srca kod dece- Simptomi i lečenje

Za razliku od odraslih, gde je bradikardija( usporen rad srca) sve što je sporije od 60 otkucaja srca u minuti,...

Close