• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Prirodna sredstva za lečenje kurjeg oka

05.07.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kurje oko može nastati na tabanima, stopalu i na prstu.

Obzirom na veća zadebljanja na stopalu, na tabanima se može stvoriti deblje kurje oko dok na prstu se obično stvori malo mekša varijanta koja se ujedno i lakše leči. Kurje oko nije ništa drugo nego čep koji se stvori negde na tabanu i koji je bolan i koji je u početku žućkasto sive boje.

Usled pojačanog trenja, koža pokušava da se odbrani i nastaje zadebljanje koje počinje da boli. Na taj način koža poručuje da je ili došlo do preteranog trenja ili aktivnosti. Najbolnije kurje oko može da izađe na peti i ono vam baš onemogućava svaku aktivnost koja uključuje hodanje. Pored pete, kurje oko može izaći i ispod prstiju (na samom tabanu) kao i na nekom od prstiju.

Čim vam se pojavi žulj koji preti da preraste u kurje oko, potrebno je preuzeti neophodne mere za lečenje. Ukoliko nemate naviku da idete na pedikir, uradite ga sami kod kuće i na taj način uklanjanjem zadebljane kože sprečite nastajanje kurjeg oka.

Prirodno lečenje

Jedan od najpopularnijih prirodnih lekova za kurje oko je sveža smokva. Sve što je potrebno je da smokvu prepolovite na pola (sokovi iz smokve su jako lekoviti) i da je gazom vežete preko kurjeg oka i ostavite tako da prenoći. Ujutru skinite zavoj, sklonite smokvu i noge potopite u vruću vodu i tako držite sat vremena.

Nakon nekoliko puta primene, verovatno ćete uspeti sami da otklonite kurje oko, samo budite uporni jer ovo je jedini prirodni lek koji se pokazao 100 posto efikasnim.

Isto tako, kora od banane zna da bude efikasna ali ne u tolikoj meri kao smokva. Sve što je potrebno je da unutrašnji deo kore privežete gazom za kurje oko i tako prenoćite. Isto možete uraditi i sa limunom.

Loading...

Takođe, ukoliko vas muči kurje oko na tabanu, sve što je potrebno je da preko noći ostavite uvezan u gazu list bršljana.

Propolis

Jedan od boljih načina lečenja kurjeg oka je lečenje sa propolisom koje je najbolje da nabavite kod pčelara u čvrstom obliku. Kad ga nabavite, propolis koji je odličan lek za kurje oko je najbolje da malo otopite čisto da bi mogli da ga stavite na flaster. Flastere menjajte svakodnevno i nosite ovu smesu sa propolisom svaki dan.

Posle nekog vremena primetićete promenu, kurje oko će od propolisa početi da se smanjuje a vi ćete čak i uspeti da izvadite koren (Korena se obavezno rešite jer kurje oko može vrlo lako da se vrati).

Jabukovo sirće 

U prirodnoj medicini, i jabukovo sirće se pokazalo kao odlični lek za kurje oko. Međutim, u kombinaciji sa belim lukom, jabukovo sirće se pokazalo još učinkovitijim i to na sledeći način.
Uzmite glavicu belog luka i potpite je u jabukovo sirće.

Ostavite je neko vreme a onda tu istu glavicu stavite na kurje oko i previjte gazom. U kombinaciji sa belim lukom koji je upio jabukovo sirće, ovaj lek će vam dosta olakšati tegobe koje imate.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Kurje oko, Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Prirodno rešenje za miome na materici

Miomi mogu biti veoma mali, kao zrno prosa, ali i popriličnih dimenzija, poput dinje, lako je reć o dobroćudnim tumorima,...

Savršeno ulje za kompletnu negu

Ulje lešnika je odlično bazno ulje koje se dobija i od pečenih i od sirovih lešnika, koji su generalno poznati...

Semenke kajsije lek za rak

Da li su semenke kajsije prirodan izvor supstance koja ubija ćelije raka bez uništavanja zdravlja i udarca po džepu pacijenata?...

Izlečite kandidu ovim čajem

Najveći broj pacijenata jesu žene, čak tri četvrtine, dok kod 10 % žena kandidijaza može izazvati ozbiljnije posledice. Kandidijaza se...

Ove žene su 2 meseca pile SVAKI DAN po čašu soka od PARADAJZA: Rezultat je čudesan!

Nakon što saznate šta se sve njima dogodilo, i vi ćete početi da praktikujete isto. „Kada kažete paradajz, mi mislimo...

Close