• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Prevencija dijabetesa tipa2- Saveti

27.07.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rezultati novog istraživanja, objavljeni u časopisu BMC Medicine, otkrivaju da povećanje unosa jogurta može značajno smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Naučnici su prikupili podatke o više od 195 000 osoba. Proučavali su njihovo zdravstveno stanje i prehrambene navike u periodu od više od 10 godina. Tokom tog perioda je njih oko 15000 razvilo dijabetes tipa 2.

Rezultati istraživanja su pokazali da povećanje unosa jogurta može pomoći pri smanjenju rizika od nastanka dijabetesa tipa 2.

Dijabetes je stanje zbog kojeg telo ne može pretvoriti glukozu u energiju na način na koji bi trebalo. To je najčešće uzrokovano manjkom insulina ili poremećajem u obradi glukoze. Kada se dijabetes ne kontroliše, on može uzrokovati nastanak oštećenja unutrašnjih organa.

Loading...

Kada su naučnici uzeli u obzir i druge faktore, kao što su starost, telesna težina i ostale hronične bolesti, došli su do zaključka da jogurt, u odnosu na ostale vrste mlečnih proizvoda, najviše pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2.
Prethodna istraživanja su pokazala da jogurt može pomoći iu prevenciji niza drugih bolesti, kao što su bolesti srca i krvnog sistema, visok krvni pritisak.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Dijabetes, Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Rešenje za probleme štitne žlezde

Narodna medicina predlaže veoma jednostavan, ali učinkovit recept za osobe koje pate od hipotireoze (hronične autoimune upale štitne žlezde). Sastojci:...

Ovo je super lek ukoliko imate želudačne probleme

Alfred Vogel u svojoj knjizi o prirodnim lekovima još je davno tvrdio da je sok sirovog krompira lek za želudačne...

Jednostavna i efektna krema protiv bora – Recept

Ako imate vremena i želju pripremiti sami vrlo jednostavnu i efektnu kremu protiv bora ,čiji efekat ćete videti već za...

Lekovite strane lavande

Lavanda je potvrđeno umirujuće (sedativno) dejstvo cvetova, eteričnog ulja, kao i oba glavna sastojka - linalilacetata i linalola. Danas se...

Negujte vaša stopala uz ove savete

Isprobajte ove prirodne recepte i dovedite vaša stopala do savršenstva. Recept: Sastojci: 3 kašike sode bikarbone 4 šolje mleka Priprema...

Close