• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Pojavljuju vam se CRNE TAČKE PRED OČIMA čim ustanete? NIJE PRITISAK, već je reč o KOBNOJ BOLESTI

20.12.2016. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Nije nimalo bezazleno.
Bar vam se jednom desilo da vam se prilikom naglog ustajanja zavrti u glavi i pred očima vam se prikažu crne tačke? Nekoliko sekundi kasnije, već ih nema. Iako ova trenutna ošamućenost izgleda bezopasna, novo istraživanje kaže da može ukazivati na velike zdravstvene probleme i za neke ljude predstavljati rizik od prerane smrti.

Nemojte odmah brinuti, svako povremeno ima vrtoglavicu ako prebrzo ustane. Problem nastaje ako se vrtoglavice javljaju više nego povremeno i ako se javljaju onda kada stojimo duže vremena.

Ljudima koji imaju takozvanu zakasnelu ortostatsku hipotenziju kada stoje više od 3 minute, krvni pritisak naglo padne, što dovodi do vrtoglavice i mutnog vida.

 

VRTOGLAVICA DOK STOJIMO MOŽE BITI RANI ZNAK PARKINSONA

– Te osobe se inače osećaju dobro kada stoje, ali postepeno im postaje sve gore i gore dok na kraju moraju da sednu – kaže Kristofer Gibons, profesor neurologije na Hravardskoj medicinskoj školi i ujedno autor studije.

Gibons i njegov tim saradnika su proučavali ortostatsku hipotenziju, vrtoglavicu nakon stajanja dužeg od tri minuta ili manje i i zakasnelu ortostatsku hipotenziju kako starimo. Oni veruju da vrtoglavica i gubitak vida koji se javljaju dok stojimo mogu biti indikatori ranog stadijuma neuroloških bolesti kakva je Parkinsonova.

Loading...

 

KAO ZNAK DEHIDRATACIJE ILI REAKCIJA NA LEKOVE

Razlog ove pojave može biti i sasvim nevin, može se javiti i kao propratno delovanje lekova ili dehidracije. Ako se crne tačke javljaju češće nego povremeno, potrebno je učiniti neke preglede da se isključi bolest srca i dijabetes, a vrtoglavicama može doprineti i debljina.

POSLEDICA LOŠE ISHRANE I POROKA

Rezultati zdravog ponašanja tokom života pokazuju se u starijoj dobi i potrebno se motivisati da se svaki dan jede zdravo i vežba.
Kumulativni loš izbor dugi niz godina može dovesti do hroničnih vrtoglavica i nemogućnost hodanja bez pomoći.
Ta perspektiva je svakako najbolja motivacija da svaki dan brinemo

Srodni članci:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Bolesti nervnog sistema, Parkinsonova bolest, Pravilna ishrana

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Šta sve leči običan čaj od nane: Bakin univerzalni lek je stvarno moćan!

Odlično deluje kao okrepljujuće i umirujuće sredstvo i stimulans, a velike zasluge ima i kao efikasni čistač sluzi i sekreta...

Soda bikarbona protiv urinarne infekcije: Umirite tegobe ovom mešavinom! (RECEPT)

Sigurno ste barem jednom u životu osetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnoj bešici. Kada se jave...

Doterajte liniju pred praznike ovim prirodnim čudom

Ukoliko želite da se rešite viška kilograma i sve ste pokušali ali rezultata još nema – svakako treba da isprobate...

Evo ko ne bi trebalo da koristite đumbir

Mnogi preporučuju korišćenje đumbira, jer je vrlo koristan za celokupno zdravlje. Redovna konzumacija đumbira pruža sledeće zdravstvene prednosti: Poboljšava imunitet...

Problem cista na jajnicima već na rođenju

Jedan od prvih vidljivih problema koji može da se desi malom pacijentu ženskog pola jeste nastanak ciste jajnika. Cista na...

Close