• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Paradentoza- Simptomi i prirodno lečenje

18.04.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Paradentoza dovodi do ozbiljnog oštećenja desni, ligamenata i kosti na kojima se zubi drže, a krajnji stadijum je gubitak zuba.

Loša oralna higijena pogoduje razvoju bakterija u ustima. Bujanje bakterija zarazi desni a prvi simptomi su crvenilo i otok. Infekcija dalje destruktivno utiče na strukturu koja podržava zube. Kako bolest napreduje, tako se desni sve više povlače, infekcija prelazi i na kost a zubi počinju da se klimaju. Uz sve ovo može se pojaviti krvarenje desni ili gnoj.

Kada razmišljamo o infekciji desni moramo se skoncentrisati na dobru oralnu higijenu, jer nedvosmisleno sprečava nastanak paradentoze. Sa druge strane, da bismo sačuvali zube od presudnog je značaja uočiti paradentozu u početnom stadijumu.

Za dobro zdravlje zuba pored paste za zube, četkice i konca, na raspolaganju su nam i brojna prirodna sredstva za prevenciju i lečenje paradentoze.

Propolis – Kao odličan antibiotik, odličan je prirodni lek za paradentozu.

U 1 dl vode nakapajte 15 kapi propolisa. Ovim detaljno isperite usta nekoliko puta u toku dana i obavezno pre odlaska na spavanje. Uz redovnu upotrebu propolis će bitno umanjiti ili u potpunosti izlečiti upalu desni, pa čak i ako se razvila u paradentozu.

Origano ulje – Još jedan snažan antiseptik.

Loading...

U 1 dl vode staviti svega nekoliko kapi origano ulja, a može se upotrebljavati i origano voda.

Zeolit – Za lečenje paradentoze zeolit se sasvim slobodno može koristiti kao sredstvo za pranje zuba, za ispiranje usta i piti. Nakon što zube uobičajeno operete pastom za zube, još jednom ih operite zeolitom, tako što ćete na četkicu naneti zeolit u prahu. Zatim, možete jednu kašičicu zeolita u prahu razmutiti u 1 dl vode i ispirati usta.

Tečnost upotrebljenu za ispiranje ispljunite. Posebno i na isti način možete napraviti napitak koji ćete piti i to bi bila preporučena dnevna doza. Ispijanje zeolita doprinosi opštem čišćenju organizma od svih štetnih materija.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Prirodni lekovi, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Amenoreja- Simptomi i prirodno rešenje

Amenoreja je odsutnost menstrualnog krvarenja (izostanak menstruacije). Postoje dva tipa amenoreje: primarna sekundarna Primarna amenoreja se odnosi na devojke od...

Lečite upalu sinusa prirodnim putem

Upala sinusa ili sinuzitis je veoma česta pojava i gotovo da je svako bar jednom imao probleme sa sinusima u...

Ovako tiroidna žlezda utiče na organe u vašem telu

Opšte je poznato da tiroida kontroliše metabolizam, to jest brzinu kojom telo troši pogonsko gorivo. Glavni hormoni koje luči štitna...

Usvojen Zakon o zdravstvenom osiguranju: Šta se menja

Skupština Srbije usvojila je Zakon o zdravstvenom osiguranju, a među značajnim novinama koje donosi jesu redovan skrining pregled i sto...

Hidrokolon terapija: Crevo bez otrova, telo bez alergija

Hidrokolon terapija, tj. čišćenje debelog creva, odličan je metod za eliminaciju toksina nakupljenih u telu. Ona podrazumeva ispiranje debelog creva...

Close